Skip to main content

Forskningspublicering

Som forsker har du automatisk  information om din forskning liggende på nettet, men er det nok, og er det de rigtige informationer? Ved at bruge tilgængelige værktøjer, kan din forskning nå bredere ud.

Biblioteket hjælper dig til at få overblik over, hvordan du navigerer de forskellige tilbud og værktøjer gennem nedenstående overskrifter.

 

Pure
SDU og de andre danske universiteter bruger Pure til at registrere forskning begået på institutionen. Selvom der findes andre databaser, hvor noget forskning registreres, er Pure det bedste system til at opsamle alt forskning, da alle ansatte på SDU kan tilgå systemet. Brug Pure til at skabe overblik over din forskning. 

Forskerportalen
Forskerportalen er den offentlige adgang til forskning og ekspertise på Syddansk Universitet.

Open Access
Publicerer du Open Access, når din forskning bredere ud. Læs mere her for at blive helt skarp på, hvad Open Access er, hvordan du publicerer Open Access og om SDU’s  Open Access-politik.

ORCID
ORCID er et unikt forsker-ID, som er den mest brugte metode til at holde styr på dine bedrifter gennem hele din karriere. Et ORCID gør det nemmere at linke dine publikationer til dig på tværs af forskellige databaser, systemer og ansættelser.

Få en DOI
En DOI er en 'digital object identifier'. Publikationer med DOI er nemmere at linke til, samt øger letheden for at identificere publikationen på tværs af databaser.

Den Bibliometriske Forskningsindikator (BFI)
BFI er den danske stats metode til performancemåling på alle danske universiteter. Målingen sker gennem Pure og munder i sidste ende ud i flere forskningsmidler til dit institut. 

Sidst opdateret: 23.03.2021