Skip to main content

Digitalisering påvirker mennesker og samfundet

Kronik: Menneskers brug og udvikling af digital teknologi påvirker vores hverdag og det samfund, vi lever i. Men det former også vores identitet og krop, som er digitaliseret til en grad, hvor det nærmest ikke længere er muligt at forstå os selv, uden også at inddrage det teknologiske aspekt.

I en kronik af Helle Maria Monke, studerende på uddannelsen Sociologi og Kulturanalyse samt John Storm Pedersen, professor ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi  sættes fokus på, hvordan digitaliseringen påvirker mennesker og samfundet:

"Den digitale teknologis indtog i danskernes hverdag diskuteres dagligt, og fokus er især på de håndgribelige oplevede konsekvenser – den opmærksomhedsstjælende mobil, vores digitale sikkerhed og de sociale medier, der er skyld i alt lige fra et forskruet kropsideal til valget af Trump. Menneskers brug og udvikling af digital teknologi påvirker uden tvivl vores hverdag, og det samfund vi lever i. Men det former også vores identitet og krop, som er digitaliseret til en grad, hvor det nærmest ikke længere er muligt at forstå os selv, uden også at inddrage det teknologiske aspekt. Vi er i konstant berøring med digital teknologi; vi rører ved den, vi måler og registrerer vores bevægelser, vi portrætterer kroppen med billeder på sociale medier, og skaber forskellige online-identiteter, som opleves virkelige, selvom vi ikke er fysisk til stede. Vores liv er blevet digitaliseret til en grad, at vi ikke længere tænker over det i hverdagen – men måske også til en grad, hvor vi er blevet til digitale cyborgs?"

Læs hele kronikken  Da mennesket og teknologien smeltede sammen til en digital cyborg (Jysk Fynske Medier, Business Fyn, maj 2017, www.fyens.dk).

Redaktionen afsluttet: 30.05.2017