Skip to main content

Testbaseret optag i kvote 2

På SDU ved vi, at det ikke kun er dit karaktergennemsnit, der afgør, om du bliver en god studerende. Derfor inviterer vi hvert år tusindvis af ansøgere til at deltage i det optagelsesforløb, vi kalder for 'testbaseret optag'.

Hvad er 'testbaseret optag'?

Når du søger ind på SDU inden 15. marts kl. 12.00, bliver du inviteret til at deltage i en optagelsesprøve.

Det kan måske lyde som en stor mundfuld at skulle til optagelsesprøve. Men bare rolig: Vi udspørger dig ikke i et pensum og forventer ikke, at du ved det hele, inden du overhovedet er begyndt. Faktisk er vi først og fremmest interesseret i dine helt basale forudsætninger for at klare dig godt på universitetet - fx din måde at tænke på, og din motivation for at vælge en bestemt uddannelse. 

Og så er optagelsesprøven faktisk også en mulighed for, at du kan lære uddannelserne lidt bedre at kende.

Prøven består af to dele: Du deltager både i en test af dine generelle studiekompetencer, kaldet uniTEST. Og i en fagspecifik test, der skal afklare dine forudsætninger for at læse på lige præcis den uddannelse, du har søgt.


Optagelsesprøven i kvote 2

 

uniTEST

uniTEST er en online multiple choice test, der vurderer din generelle studieegnethed. uniTEST tester altså ikke din viden inden for et bestemt fag, men derimod dine generelle forudsætninger for at tage en universitetsuddannelse.

Du bliver testet inden for områderne 'kritisk tænkning', 'kvantitativ tænkning' og 'sproglig tænkning'

Du tager testen fra din egen computer mellem 23. marts og 2. maj.

Fagspecifik test

Du skal også til en eller fleres test, som er specifikke for de uddannelser du har søgt.

Det kan fx være, du skal deltage i et interview, skrive en motiveret ansøgning, overvære en forelæsning eller demonstrere din viden inden for et bestemt område. I testen kan du fx blive målt på:

  • din viden om uddannelsen
  • dine personlige færdigheder
  • din motivation
  • dine mål med uddannelsen

Du finder information om testforløbet under 'Adgangskrav og optagelse', når du læser om den enkelte uddannelse.


Mulighed for særlige prøvevilkår

Hvis du er ordblind (har dysleksi), talblind (har dyskalkuli), eller har en fysisk/psykisk funktionsnedsættelse, kan du søge om at deltage i optagelsesprøverne i kvote 2 på særlige vilkår.

Læs mere om særlige prøvevilkår


Sidst opdateret: 20.09.2021