Skip to main content

Testbaseret optag i kvote 2

På SDU ved vi, at det ikke kun er dit karaktergennemsnit, der afgør, om du bliver en god studerende. Derfor inviterer vi hvert år tusindvis af ansøgere til at deltage i det optagelsesforløb, vi kalder for 'testbaseret optag'.

Hvad er 'testbaseret optag'?

På SDU arbejder vi for at sikre det bedste match mellem vores uddannelser og vores kommende studerende. Derfor har vi som det første universitet i Danmark indført en ny model for optagelse i kvote 2. Den kalder vi for ’testbaseret optag’.

Når du søger ind på SDU inden 15. marts kl. 12, bliver du inviteret til at deltage i et optagelsesforløb, som består af en eller flere tests. Det er dine testresultater, der afgør, om du får en studieplads.  

Det kan måske lyde som lidt af en mundfuld, men bare rolig: Vi tester dig ikke i et bestemt pensum, og vi forventer ikke, at du kan det hele, før du overhovedet er begyndt. Faktisk er vi først og fremmest interesseret i dine helt grundlæggende forudsætninger for at klare dig godt på universitetet. 

uniTEST afdækker din måde at tænke på

Uanset hvilken uddannelse, du søger ind på i kvote 2, skal du deltage i uniTEST.

uniTEST er en online multiple choice test, som tager hjemmefra. I løbet af 2,5 time skal du svare på en række spørgsmål, der tester dine kompetencer inden for områderne ’kritisk tænkning’, kvantitativ tænkning’ og ’sproglig tænkning’.

Læs mere om uniTEST og se eksempler på spørgsmålene

Måske skal du til flere prøver

På en række af vores uddannelser, er det alene resultatet af uniTEST, der afgør, om du får en plads i kvote 2. 

På nogle uddannelser skal du også deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i den uddannelse, du har søgt optagelse på. Det kan fx være et interview eller en test af din viden inden for områder, der er særligt relevante for uddannelsen.  

Læs om optaglsesprøven på den uddannelse, du vil søge

Sidst opdateret: 16.11.2021