Skip to main content
DA / EN

Bachelor- og diplomingeniør

Testbaseret optag i kvote 2

På SDU stiller vi krav til dig og dine medstuderende. Men vi ved også, at dine karakterer ikke fortæller alt om dine evner. Derfor deltager flere tusinde ansøgere hvert år i vores testbaserede optag.

Når du søger i kvote 2, får du selv lov at vise, hvad du kan

Når du søger optagelse inden 15. marts kl. 12, bliver du inviteret til at deltage i SDU's optagelsesprøve i kvote 2, uniTEST.

Hvis du søger ind på Journalistik, skal du dog deltage i en særlig optagelsesprøve for journalist-uddannelsen - læs mere her.

uniTEST viser dine evner som studerende

uniTEST afdækker dine evner til at tænke og løse problemer på måder, som er vigtige for at gennemføre en universitetsuddannelse.

Vi tester dig altså ikke i et bestemt pensum, og vi forventer ikke, at du kan det hele, før du overhovedet er begyndt. Faktisk er vi først og fremmest interesseret i dine helt grundlæggende forudsætninger for at klare dig godt på universitetet. 

Læs mere om uniTEST, og se eksempler på spørgsmål

Praktisk information for deltagere i 2024

Måske skal du til flere prøver

På de fleste af vores uddannelser, er det alene resultatet af uniTEST, der afgør, om du får en plads i kvote 2. 

På nogle uddannelser skal du også deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i den uddannelse, du har søgt optagelse på. Det kan fx være et interview eller en test af din viden inden for områder, der er særligt relevante for uddannelsen.  

Se optagelsesforløbet for:

Søg i kvote 2

For at deltage i testbaseret optag skal du søge optagelse i kvote 2 senest 15. marts kl. 12.

Sidst opdateret: 04.04.2024