Skip to main content
DA / EN

Bliv klar til uniTEST i 2024

Tilmeld dig senest den 20. marts kl. 12.00

Du skal tilmelde dig uniTEST på SDU's optagelsesselvbetjening, optag.sdu.dk. Du modtager dit login i en mail fra SDU, efter du har sendt din ansøgning på optagelse.dk. 

Umiddelbart efter tilmelding, kan du se din test tid og dato under MIN INFO. Hold øje med siden.

Sådan deltager du

Du tager uniTEST hjemmefra på din egen computer. Mens du gennemfører testen, er du forbundet med en uniTEST-vagt, som sikrer en retmæssig besvarelse af testen.

Din deltagelse stiller krav til både din computer og til dine omgivelser. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår nedenstående informationer og trin forud for uniTEST.

Selve testen afvikles i ACER TestApp, mens du er forbundet til din uniTEST-vagt via Zoom. Du skal derfor hente begge programmer, før du er klar til at deltage i uniTEST.

Desuden skal du sikre dig, at din computer og internetforbindelse lever op til kravene.

Se video-gennemgang af kravene:


Når du tager uniTEST, stiller vi særlige krav til dine fysiske omgivelser. Det er vigtigt, at du overholder disse retningslinjer, ellers kan du desværre ikke deltage i uniTEST.

Kravene indebærer bl.a., at du skal være alene i lokalet, og at der er regler for, hvad du må have liggende på bordet under testen. Det er ligesom en eksamen, bare derhjemme. 

Se video-gennemgang af reglerne:


Du møder op til testen ved at åbne det Zoom-link, du har modtaget forud for testdagen. Åbn linket i desktop versionen af Zoom. Det er vigtigt, at du har følgende klar:

 • login til Acer TestApp (samme som til optag.sdu.dk) 
 • din pinkode (du finder den under 'Min Info' på optag.sdu.dk) 
 • billedlegitimation 
 • blyant, viskelæder og blankt papir til noter (max. 5 sider) 

Sammen med øvrige deltagere bliver du budt velkommen af en vært fra SDU. Værten kobler dig sammen med din uniTEST-vagt, som tjekker dit ID og beder dig panorere 360 grader med dit webkamera.

Herefter starter testen. Held og lykke!  

Se video-gennemgang af forløbet:


Gode råd til din forberedelse

uniTEST handler ikke om din viden, men om dine kompetencer. Du kan altså ikke 'læse op' til uniTEST. Alligevel er det en god idé at forberede dig på, hvad det er for en test, du skal deltage i. 

På den måde får du en bedre idé om, hvordan du griber spørgsmålene an og udnytter tiden bedst muligt:

#1: Se eksempler på spørgsmålene

Vi har samlet en række eksempler på spørgsmål fra uniTEST (.pdf).

Tag et kig på dem, så du er forberedt på test-formen, og hvordan spørgsmålene er udformet. Ofte skal du bruge lidt tid på at læse en tekst, hvorefter der stilles flere spørgsmål til den samme tekst. 

#2: Gå videre i stedet for at gå i stå

Der er ikke lang tid til hvert spørgsmål, så det er vigtigt, at du ikke går helt i stå ved noget, som er svært for dig at svare på. Giv hellere dit bedste bud og gå videre . Så kan du altid vende tilbage, hvis du har tid til overs.

#3: Husk, at du ikke får minus-point

Derfor er det bedre at svare end helt at springe et spørgsmål over.

#4: Høj læsehastighed er en fordel

Forud for spørgsmålene skal du typisk læse en mængde tekst, som indeholder de informationer, du skal bruge for at svare på spørgsmålene. Derfor er det en fordel, hvis du træner og optimerer din læsehastighed - især hvis du ikke er vant til at læse så meget.

Efter testen

Du kan se på optag.sdu.dk, når vi har registreret din deltagelse. Hvis du skal til fagspecifikke tests vil det fremgå af optag.sdu.dk i løbet af foråret. 
Har du spørgsmål eller kommentarer, efter du har været til uniTEST, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Du får svar på din ansøgning d. 26. juli. 

Fakta om uniTEST

Test-form
Multiple choice test
Antal spørgsmål
95
Varighed
2,5 timer
Tidspunkt
5. - 22. april 2024

Ofte stillede spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål?

SDU Optag sidder klar til at hjælpe dig før og under din uniTEST. 
Du kan kontakte os på:

Tlf.: 
65 50 10 51
Mandag-fredag: kl. 10.00-19.30
Lørdag: kl. 8.00-19.00
Søndag: kl. 8.00-18.00 

 

Hjælp til IT-udstyr

Hvis du tjekker dit udstyr i forvejen og har spørgsmål til testens tekniske krav, så ring eller skriv til SDU IT på:

Tlf.: 65 50 29 90
Mandag-torsdag: kl. 8.00-15.00
Fredag: kl. 8.00-15.30

Mail: servicedesk@sdu.dk


Regler og vilkår for online deltagelse i uniTEST


Hvis du oplever problemer under testen

Hvis du fx får tekniske problemer med din computer eller testen, eller du oplever andre ting som forstyrrer dig på en måde, som gør, at du forhindres eller forsinkes i at svare på spørgsmålene, skal du hurtigst muligt gøre din uniTEST-vagt opmærksom på dette. 

Hvis du efterfølgende mener, at du har oplevet forhold under testafviklingen, som giver anledning til bekymring - eller der er forhold, du ønsker at klage over og ikke har henvendt dig på dagen - skal du skrive via optag.sdu.dk under “KONTAKT”

Du skal kontakte os, samme dag du har været til uniTEST, for at vi kan behandle din henvendelse.

Hvis du bliver syg

Hvis du bliver syg på dagen, så skal du hurtigst muligt kontakte os via optag.sdu.dk under “KONTAKT”

Tekniske krav

Det er dit ansvar at sikre, at din computer lever op til de tekniske krav. Du har ansvaret for at kontrollere, at din computers opsætning og internetforbindelse er kompatibel med fjernovervågning. 

Testsikkerhed i forbindelse med virtuel optagelsesprøve

SDU er som uddannelsesinstitution forpligtet til at sikre kvaliteten af årets optag, og at ansøger har opnået sit resultat i uniTEST på retmæssig vis. Derfor kontrollerer SDU at ansøger ikke har fået uretmæssig hjælp til at gennemføre uniTEST. 

Da uniTEST er en multiple choice test, hvor der kun findes ét korrekt svar uden mulighed for kommentarer eller uddybninger, er det afgørende, at ansøgerne ikke har mulighed for at kommunikere med hinanden under testen eller har fået hjælp fra andre undervejs. 

Formålet med brugen af online uniTEST-vagter er at sikre, at uniTEST ikke er afleveret af tredjemand, og ligeledes at ansøger har deltaget i uniTEST uden nogen form for assistance. 

Der behandles ikke følsomme oplysninger, med mindre ansøger, bevidst eller ubevist, deler sådanne foran computerens kamera, mundtligt eller via sin skærm. 

Behandlingen af oplysninger om ansøger sker efter databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e, jf. databeskyttelseslovens § 6, stk. 1. 

Snyd

Snyder du, risikerer du aldrig at kunne tage en uddannelse ved SDU. 

I værste tilfælde kan du blive permanent bortvist fra universitet - også selvom du ikke har været indskrevet på universitetet tidligere. 

Der er tale om snyd hvis du: 

 • Forsøger at omgå, deaktivere eller på anden vis hindre hensigten med universitetets anvendelse af elektroniske overvågningsprogrammer 
 • Fortier 
 • Vildleder om egen indsats eller resultater 
 • Indgår i ikke-tilladte samarbejder 
 • Modtager hjælp under testen eller hjælper andre, herunder brug af chatbots
 • Uretmæssigt har forudgående kendskab til testen 
 • Afgiver urigtige fremmødeoplysninger 
Kriminelle forhold

SDU gør opmærksom på, at Australian Council for Educational Research (ACER) har ophavsretten til testen, og at det ifølge deres regler er forbudt at kopiere og dele indhold heraf. Derudover bemærkes, at brud på ophavsretten kan straffes efter reglerne i ophavsretsloven. 

Mistanke om dokumentfalsk og identitetsmisbrug vil blive politianmeldt og kan straffes efter reglerne i Straffeloven.

 

Sidst opdateret: 08.04.2024