Tilmeld dig senest den 20. marts kl. 12.00
Du skal tilmelde dig uniTEST på SDU's optagelsesselvbetjening, optag.sdu.dk. Du modtager dit login i en mail fra SDU, efter du har sendt din ansøgning på optagelse.dk.
Umiddelbart efter tilmelding, kan du se din test tid og dato under MIN INFO. Hold øje med siden.
Sådan deltager du
Du tager uniTEST hjemmefra på din egen computer. Mens du gennemfører testen, er du forbundet med en uniTEST-vagt, som sikrer en retmæssig besvarelse af testen.
Din deltagelse stiller krav til både din computer og til dine omgivelser. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår nedenstående informationer og trin forud for uniTEST.
Selve testen afvikles i ACER TestApp, mens du er forbundet til din uniTEST-vagt via Zoom. Du skal derfor hente begge programmer, før du er klar til at deltage i uniTEST.
Desuden skal du sikre dig, at din computer og internetforbindelse lever op til kravene.
Se video-gennemgang af kravene:
Når du tager uniTEST, stiller vi særlige krav til dine fysiske omgivelser. Det er vigtigt, at du overholder disse retningslinjer, ellers kan du desværre ikke deltage i uniTEST.
Kravene indebærer bl.a., at du skal være alene i lokalet, og at der er regler for, hvad du må have liggende på bordet under testen. Det er ligesom en eksamen, bare derhjemme.
Se video-gennemgang af reglerne:
Du møder op til testen ved at åbne det Zoom-link, du har modtaget forud for testdagen. Åbn linket i desktop versionen af Zoom. Det er vigtigt, at du har følgende klar:
- login til Acer TestApp (samme som til optag.sdu.dk)
- din pinkode (du finder den under 'Min Info' på optag.sdu.dk)
- billedlegitimation
- blyant, viskelæder og blankt papir til noter (max. 5 sider)
Sammen med øvrige deltagere bliver du budt velkommen af en vært fra SDU. Værten kobler dig sammen med din uniTEST-vagt, som tjekker dit ID og beder dig panorere 360 grader med dit webkamera.
Herefter starter testen. Held og lykke!
Se video-gennemgang af forløbet:
Gode råd til din forberedelse
uniTEST handler ikke om din viden, men om dine kompetencer. Du kan altså ikke 'læse op' til uniTEST. Alligevel er det en god idé at forberede dig på, hvad det er for en test, du skal deltage i.
På den måde får du en bedre idé om, hvordan du griber spørgsmålene an og udnytter tiden bedst muligt:
#1: Se eksempler på spørgsmålene
Vi har samlet en række eksempler på spørgsmål fra uniTEST (.pdf).
Tag et kig på dem, så du er forberedt på test-formen, og hvordan spørgsmålene er udformet. Ofte skal du bruge lidt tid på at læse en tekst, hvorefter der stilles flere spørgsmål til den samme tekst.
#2: Gå videre i stedet for at gå i stå
Der er ikke lang tid til hvert spørgsmål, så det er vigtigt, at du ikke går helt i stå ved noget, som er svært for dig at svare på. Giv hellere dit bedste bud og gå videre . Så kan du altid vende tilbage, hvis du har tid til overs.
#3: Husk, at du ikke får minus-point
Derfor er det bedre at svare end helt at springe et spørgsmål over.
#4: Høj læsehastighed er en fordel
Forud for spørgsmålene skal du typisk læse en mængde tekst, som indeholder de informationer, du skal bruge for at svare på spørgsmålene. Derfor er det en fordel, hvis du træner og optimerer din læsehastighed - især hvis du ikke er vant til at læse så meget.
Efter testen
Du kan se på optag.sdu.dk, når vi har registreret din deltagelse. Hvis du skal til fagspecifikke tests vil det fremgå af optag.sdu.dk i løbet af foråret.
Har du spørgsmål eller kommentarer, efter du har været til uniTEST, så er du meget velkommen til at kontakte os.
Du får svar på din ansøgning d. 26. juli.