Skip to main content
 • Dato

  26. januar 2026 - 23. marts 2026
 • Pris

  11.875 kr. (inkl. moms)
 • Sted

  Odense
 • Del

Kontakt os

Nye undervisningsforløb med input fra aktuel forskning i kemi og medicinalkemi

Hvem: Institut for Fysik, Kemi og Farmaci
Hvornår: 26. januar 2026 kl.09:00 -23. marts 2026kl.16:00
Varighed:  4 dage
Hvor: Odense

Nye undervisningsforløb med input fra aktuel forskning i kemi og medicinalkemi er et 4-dages kursus, som vi udbyder i foråret 2026.

Vi forventer at åbne for tilmeldinger i løbet af 2025.

Det lærer du

Kurset består af følgende:

 • et inspirationsoplæg om aktuel kemiforskning og en fælles proces, hvor denne viden omsættes til konkret indhold til undervisningen i gymnasieskolen
 • to øvelser i henholdsvis medicinalkemi og uorganisk kemi, hvor øvelserne udføres praktisk i laboratoriet, og der arbejdes i en fælles proces på at didaktisere øvelsesvejledningerne til brug for undervisning.

Sådan giver kurset værdi til din organisation

Det konkrete output fra kurset er to øvelsesvejledninger klar til brug og indhold til klasseundervisning fra en aktuel forskningskontekst, potentielt omsat til et tematisk forløb.

Din profil

Kurset er for dig der er kemilærer på STX eller HTX. Indholdet retter sig mod undervisning i såvel Kemi A som Kemi B.

Kurset består af fire undervisningsdage med fysisk fremmøde på SDU Odense.

Dag 1: Fokus på medicinalkemi

Formiddagen vil bestå af et inspirationsoplæg om ny forskning inden for medicinalkemi. Eftermiddagen vil bestå af en laboratorieøvelse og faciliteret arbejde med at omsætte øvelsesvejledningen til brug i eksperimentel undervisning på STX/HTX.

Dag 2: Fokus på uorganisk kemi

Samme opbygning som på dag 1 med et inspirationsoplæg om formiddagen samt laboratorieøvelse og arbejde med øvelsesvejledning om eftermiddagen – blot med fokus på uorganisk kemi.

Dag 3

Du og de andre kursusdeltagere arbejder med den faglige viden fra øvelser og inspirationsoplæg og får inspiration i forhold til den nyeste fagdidaktiske forskningsviden. I vil altså blive guidet i at omsætte information fra inspirationsoplæggene til indhold/forløb til egen undervisning. Derudover vil der være mulighed for at sparre med kursets undervisere og de andre kursusdeltagere og afprøve de konkrete undervisningsaktiviteter der er blevet udviklet.

Dag 4

Denne dag ligger et stykke tid efter de første tre kursusdage, efter du og de andre kursusdeltagerne har afprøvet de udviklede undervisningsaktiviteter i jeres egen undervisning i et par måneder. På kursets fjerde dag arbejdes der videre med at udvikle de konkrete undervisningsaktiviteter, med afsæt i feedback fra elever og egen refleksion. Du får mulighed for at udveksle erfaringer med de andre kursusdeltagere og sparre med kursets undervisere.

 • 26.-28. januar 2026
 • 23. marts 2026

Universitetet tager forbehold for uforudsete hændelser og forbeholder sig ret til ikke at oprette hold hvis antallet af tilmeldte deltagere ikke er tilstrækkeligt stort.

 • Professor Jasmin Mecinovic
 • Professor Jacob Kongsted
 • Postdoc Mads Sondrup Møller
 • Outreachkoordinator Lilian Skytte
 • Lektor Michael Petersen

Kursusafgiften er DKK 11.875 inkl. moms.

Frokost er inkluderet på undervisningsdage.

Universitetet tager forbehold for eventuelle prisændringer.

Kursusbevis udstedes ved kursets afslutning.

Har du spørgsmål?

Kontakt lektor Michael Petersen på e-mail mip@sdu.dk eller tlf. 6550 2530.