Skip to main content
DA / EN

Seneste nyt

 • 27.06.2024

  Center for Industriel Elektronik ved SDU modtager støtte til hele tre EUDP-projekter

  Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har netop bevilliget penge til hele tre projekter til en samlet sum på over 36 millioner kroner, hvor Center for Industriel Elektronik (CIE) deltager. Støtten markerer en betydelig anerkendelse af CIE's forsknings- og innovationsindsatser inden for grøn teknologi og energieffektivitet.

 • 21.06.2024

  Samaneh Sharbati fra CIE modtager stor bevilling til 'CHIPS of Europe'-projekt

  Samaneh Sharbati fra Center for Industriel Elektronik (CIE) ved Syddansk Universitet (SDU), har modtaget 550.000 euro til projektet 'CHIPS of Europe'. Bevillingen markerer et vigtigt skridt for Danmark i implementeringen af den europæiske chipstrategi, også kendt som 'European Chips Act'.

 • 03.06.2024

  Ny sensorteknologi kan forudsige fejl på elnettet

  Forskere fra Det Tekniske Fakultet på SDU og en række private partnere vil udvikle sensorer, der kan fastgøres uden på elkabler og opfange, hvis der er noget galt med kablerne, inden de fejler. Det kan give massive CO2-reduktioner og spare samfundet for rigtig mange penge.

 • 06.05.2024

  CIE modtager 2,9 millioner til at optimere grøn brintproduktion

  Forskere fra SDU og industripartnerne Danfoss Drives og Green Hydrogen Systems har modtaget et betydeligt tilskud fra "Erhvervsfyrtårn Syd: Fonden for Retfærdig Omstilling - Beyond Fossil" til at udvikle effektiv brintproduktionsteknologi, der kan konkurrere med fossile brændstoffer på markedet.

 • 21.03.2024

  Forskningens Døgn på SDU Sønderborg

  Forskningens Døgn på SDU er tilbage! Lørdag d. 20. april kl. 10-13 inviterer SDU Sønderborg til en lørdag i videnskabens tegn.

 • 11.01.2024

  Fabrikant Mads Clausen Fond støtter lokal forskning med regn af bevillinger

  Med hele syv bevillinger fra Fabrikant Mads Clausen Fond til Institut for Mekanik og Elektronik (IME) får den lokale SDU-campus mulighed for at købe nyt udstyr til gavn for forskning og uddannelse på universitetet.

 • 15.10.2023

  Tæt samarbejde mellem Indien og Danmark skal skabe næste generation af Power to X Convertere

  Fremtiden for bæredygtig energi er her! Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras), Aalborg Universitet og Syddansk Universitet har slået sig sammen i et banebrydende partnerskab med industriens giganter som Danfoss Drives. Sammen driver de projektet 'Efficient Cost-saving Grid Friendly Power to X Converter' (ECoGrif), og som kan ændre økonomien for brint.

 • 16.05.2023

  Mød forskeren: Oliver Niebuhr

  Oliver Niebuhr, lektor ved Center for Industriel Elektronik, er en forsker drevet af en passion for at forstå verden og spændingen ved at afdække ny viden. I dette interview deler Niebuhr sine bevæggrunde for at blive forsker, alternative karriereønsker og det fascinerende forskningsområde psyko-akustik.

 • 29.03.2023

  Shova Neupane modtager EPCIA Student Award

  Shova Neupane er blevet tildelt EPCIA Student Award for sit exceptionelle arbejde med passive elektroniske komponenter.

 • 22.12.2022

  Tidlige julegaver til forskere på SDU Sønderborg – Modtager 50 millioner fra Interreg Deutschland-Danmark

  Torsdag en 15. december blev Interreg Deutschland-Danmark enige om fordelingen af 32,6 mio. EUR i tilskud til 14 nye projekter. SDU Sønderborg står i spidsen for fire af de projekter, som blev tildelt midler og er derudover involveret i yderligere et.

 • 12.09.2022

  CIE-leder Thomas Ebel er blevet udnævnt til professor

  56-årige Thomas Ebel er blevet udnævnt til professor i Advanced Capacitor Technologies. Det er fire år siden, han tiltrådte som leder af Center for industriel elektronik ved SDU. Ebel har på imponerende vis formået at bygge centret op fra scratch, så CIE nu fremstår som et eksempel til følge, når det kommer til uddannelse af ingeniører, state-of-the-art laboratorier og industrielt samarbejde.

 • 24.06.2022

  Sommerens dimittender fejret på SDU Sønderborg

  Ved en storstilet ceremoni i Alsions koncertsal fik et kuld nyudklækkede studerende fredag formiddag deres endelige bevis på gennemført uddannelse.

 • 11.05.2022

  Christian Veje leder for Institut for Mekanik og Elektronik

  Professor Christian Veje, der kommer fra Center for Energy Informatics ved SDU, ser frem til at styrke industrisamarbejdet og tegne den strategiske retning for Instituttet, når han overtager som leder af Institut for Industriel Mekanik og Elektronik.

 • 18.03.2022

  Laveste antal i ti år har søgt ind via kvote 2 – men på SDU Sønderborg er der fremgang over hele linjen

  På landsplan har blot 48.801 personer i år søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2 – det laveste tal i 10 år. På SDU i Sønderborg er der imidlertid ansøgerfremgang på samtlige uddannelser.

 • 10.03.2022

  Faglærte Mikkel passede perfekt på ingeniørhylden

  Folk med erhvervsuddannelse klarer sig fremragende på ingeniørstudierne i Sønderborg. Mikkel Bjerg Mogensen, som har en baggrund som elektronikfagtekniker er én af dem. Et halvt år efter at have afsluttet elektronikfagtekniker-uddannelsen med et 12-tal til svendeprøven, søgte han ind på et 1-årigt, målrettet kursus for at få adgang til at læse til ingeniør på lige fod med unge, der har en gymnasial uddannelse i bagagen. Det har han ikke fortrudt.

 • 15.02.2022

  Ingeniørstuderende fra SDU Sønderborg vil sende raket ud i rummet

  En gruppe ingeniørstuderende fra SDU i Sønderborg har ambitioner om at sende en raket i rummet. Målet er at deltage i internationale konkurrencer.

 • 21.01.2022

  Historisk dimission på SDU Sønderborg – de første elektronikstuderende fik deres eksamensbevis

  Fredag var en historisk dag, da de første ingeniørstuderende i elektronik i ægte amerikansk fik deres firkantede huer på ved dimissionen på SDU i Sønderborg. Her kunne de sammen med medstuderende fra Engineering, Innovation and Business og Mechatronics glæde sig over endt uddannelse.

 • 16.12.2021

  Fra lærling til lektor – Kasper Paasch

  59-årge Kasper Paasch underviser i High Frequency Communication og er semestervejleder på 3. Semester mechatronics ved Center for Industriel Elektronik og forsker i effektelektronik og solcellesystemer. Hans passion for elektronik, bueskydning, historie og arkæologi har ikke blot skabt en usædvanlig karrievej, men fylder også mange af døgnets timer. Passionen har materialiseret sig i en katapult, som står på Et sikkert sted i Sønderborg. Men den vender vi tilbage til.

 • 07.11.2021

  80 studerende kom med autonome løsninger til Danfoss

  Gennem konkurrencen SDU Case Competition bød 80 studerende fordelt på 23 nationaliteter ind med autonome løsninger til hovedsponsoren Danfoss. De studerende arbejdede i 48 timer i træk i kampen om en samlet præmiepulje på 30.000 kroner sponseret af Danfoss.

 • 15.09.2021

  Villum Experiment: Millioner til forskere fra Det Tekniske Fakultet

  Årets Villum Experiment-bevillingsmodtagere er udvalgt blandt et skarpt felt på næsten 400 ansøgere og er kommet gennem et helt specielt udvælgelses-nåleøje. To forskere fra Det Tekniske Fakultet klarede sig igennem de skrappe krav.

 • 09.06.2021

  Videomøder: Kvinder klarer sig dårligere

  Forskere har undersøgt, hvordan forskellige stemmer opfattes via onlineværktøjer som Zoom, Skype eller Teams. Ikke alle frekvenser transmitteres fuldt ud, hvilket især går ud over kvindestemmerne. De opfattes som mindre kompetente, udtryksfulde og karismatiske end mændenes stemmer.

 • 29.04.2021

  Danmarks universiteter går sammen om Nordens største forsknings- og techmesse

  DIGITAL TECH SUMMIT bliver Danmarks samlende udstillingsvindue for digitale teknologier og mø-dested for stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups

 • 08.04.2021

  Danfoss vil erobre andele af attraktivt milliardmarked

  Det globale marked for hastighedsstyrede pumper er en milliardindustri, der vokser sig større og større i takt med med den stigende urbanisering. Danfoss er indgået i et projekt med Fachhochschule Kiel og SDU, som skal sikre den danske industrikoncern den foretrukne løsning på markedet for pumpestyringer.

 • 06.04.2021

  Fra mekaniker til ingeniør – Før fiksede han biler – nu laver han benzinstandere og ladestationer til dem

  Thomas Mosby Madsen har en baggrund som mekaniker, men har efteruddannet sig til ingeniør i mechatronics. Han oplever, at en håndværksmæssig baggrund sammenholdt med erhvervserfaring og en ingeniøruddannelse gør ham attraktiv på jobmarkedet.

 • 24.03.2021

  ECPE Online Workshop: Kondensatorer indenfor effektelektronik

  Gå ikke glip af ECPE online workshoppen "Capacitors in Power Electronics" d. 20. og 21. april med leder af CIE, Thomas Ebel og Prof. Huai Wang fra Aalborg Universitet i spidsen. Få indsigt i de nyeste trends indenfor emnet.

 • 23.03.2021

  Fremgang i ansøgere til ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg

  SDU Sønderborg på Alsion har i år modtaget 25 procent flere ansøgninger til ingeniøruddannelserne gennem kvote 2.

 • 09.03.2021

  SDU inviterer virksomheder til virtuel business-lunch

  Så er det igen ved at være den tid, hvor din virksomhed har mulighed for at kapre en studerende fra SDU til et studiejob, praktikophold eller et projektsamarbejde. Og det er der kæmpe værdi i, siger stifter og ejer af SnellMedia, Derick Snell.

 • 07.01.2021

  Nyt udstyr til SDU med donation fra Fabrikant Mads Clausen Fonden

  Fabrikant Mads Clausen Fonden har ladet en sand regn af bevillinger drysse ned over SDU. Det kommer både forskning og uddannelserne på SDU til gode

 • 22.10.2020

  Nyt Institut for Mekanik og Elektronik på SDU

  Det Tekniske Fakultet styrker forskningsmiljøerne og uddannelserne inden for mekanik, mekatronik og elektronik med etableringen af ’Institut for Mekanik og Elektronik’.

 • 13.09.2020

  Ingeniørstuderende ved SDU Sønderborg vinder pris

  Rasmus Kjærsgaard fra Nordborg fik hæder og 10.000 kroner i forbindelse med årets uddeling af priser fra Elektrofondet i Ingeniørforeningen, IDA.

 • 21.08.2020

  Center for Industriel Elektronik indvier EMC-lab

  Center for Industriel Elektronik (CIE) ved SDU vil være internationalt førende indenfor forskningen i feltbåret emission fra power elektronik. I bestræbelserne på er nå det mål, er der blevet etableret et EMC-lab, som bliver indviet d.27.august fra klokken 15.00-17.00 – alle er velkomne.

 • 26.06.2020

  Årets dimission på SDU Sønderborg blev en onlineoplevelse

  På grund af COVID-19 blev dimissionen på SDU Sønderborg rykket online. Det slog dog ikke skår af glæden hos dimittenderne, der nu er klar til at træde ud på arbejdsmarkedet.

 • 14.05.2020

  Thomas Ebel er Keynote Speaker på konference om passive komponenter

  Thomas Ebel åbner som Keynote Speaker konferencen ’Anwenderforum Passive Bauelemente 2020’.

 • 12.05.2020

  Forskere fra CIE verificerede verdensrekord

  Alssundgymnasiet Sønderborg er blevet optaget i Guinness Rekordbog for frembringelsen af verdens største frugtbatteri, i dette tilfælde lavet af citroner. Hele 1964 citroner gik der til at frembringe 1521 volt. Forskere fra SDU Sønderborg verificerede forsøget som uafhængige observatører og eksperter.

 • 24.04.2020

  Grænseregionen er blandt verdens bedste i effektelektronik – men skal være endnu bedre

  Virksomheder på begge sider af den dansk-tyske grænse styrker deres position på markedet inden for effektelektronik, hvor de i forvejen står utroligt stærkt på verdensplan. Interreg Deutschland-Danmark har bevilliget 2.5 mio. euro til projektet PE-Region Platform.

 • 27.02.2020

  Statsministeren besøgte CIE

  Torsdag formiddag kom statsminister Mette Frederiksen på besøg i Sønderborg, hvor hun blandt andet kiggede indenfor i Alsion og hilste på de mennesker, der er i og omkring Center for Industriel Elektronik.

 • 19.02.2020

  Kom til Business Lunch

  Har I opgaver i virksomheden, I ikke får løst? Har I brug for nye inspiration? Så kom til ’Business Lunch’ på Alsion d. 19 marts.

 • 31.01.2020

  H.K.H. Kronprinsen skød officielt HCØ2020-fejringen i gang

  Med et tryk på en knap affyrede protektor for HCØ2020 H.K.H. Kronprinsen en elektromagnetisk raket, og skød dermed officielt HCØ2020-fejringen i gang.

 • 05.11.2019

  BHJ Fonden delte priser ud til SDU-forskere på Industriens Dag

  Forskerne Ferran Giones og Jani Lamminaho modtog hver 25.000 kroner, da BHJ-fonden uddelte priser i forbindelse med Industriens Dag på Mads Clausen Instituttet ved SDU Sønderborg.

 • 03.10.2019

  Indvielse af et fyrtårn for energieffektiv teknologi

  Center for Industriel Elektronik på SDU i Sønderborg er nu officielt indviet. Det er hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser.

 • 01.10.2019

  Intelligent styring kan skåne elnettet, når de mange elbiler kommer

  Vi kan i fremtiden komme til at opleve at elnettet svigter som følge af for stor belastning. Solceller på tagene og varmepumper presser det gamle elnet, men det er ingenting i forhold til, hvad elbilerne kommer til at lægge af pres, når de for alvor gør deres indtog. Dette har en SDU-forsker imidlertid en løsning på.

 • 19.08.2019

  CIE-bygningen klar til at tage imod studerende d. 1. september

  Når semesteret med udgangen af denne måned skydes i gang, så er den nye CIE-bygning klar til at huse de mange ingeniørstuderende.

 • 30.07.2019

  Ingeniørstuderende strømmer til Sønderborg

  Mads Clausen Instituttet mærker en stigning i antallet af nye studerende på ingeniørlinjerne. SDU Sønderborg modtager således flere studerende til studiestart 2019 end sidste år.

 • 07.06.2019

  SDU har fået overdraget CIE-bygningen

  13 måneder efter, det første spadestik blev taget, står den nye CIE-bygning færdig. Den blev mandag overdraget til SDU.

 • 26.04.2019

  Initiativtager: CPE-POWERENG konference har været en stor succes

  SDU Sønderborg har i ugens køb været vært for en international konference om fremskridt og trends inden for effektelektronik.

 • 25.04.2019

  Ekspert: El-fly udviklingen er som et rumkapløb

  De seneste år er der sket store skidt inden for udviklingen af elektriske fly. Professor Christopher Gerada fra University of Nottingham, som er ekspert inden for området, sammenligner udviklingen med et rumkapløb.

 • 25.04.2019

  Ekspert: El-fly udviklingen er som et rumkapløb

  De seneste år er der sket store skidt inden for udviklingen af elektriske fly. Professor Christopher Gerada fra University of Nottingham, som er ekspert inden for området, sammenligner udviklingen med et rumkapløb.

 • 24.04.2019

  IEEE CPE Powereng-konference: - Lad os hjælpe de unge med af skabe en CO2-neutral fremtid!

  Repræsentanter for verdens største ingeniørsammenslutning er i disse dage samlet ved en IEEE CPE Powereng-konference på SDU Sønderborg. Her skal forskere og erhvervsfolk opdatere hinanden og diskutere de seneste videnskabelige landvindinger inden for effektelektronik – et forskningsfelt, som har stor betydning for den grønne transformation, som verden står over for i disse år.

 • 05.04.2019

  Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg

  Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på SDU Sønderborg via kvote 2.

 • 02.04.2019

  X-Power: Stærkt samarbejde kommer hele Danmark til gode

  SDU Electrical Engineering og Center for Industriel Elektronik (CIE) har fået del i de 31 millioner kroner, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har bevilliget til testcentret, kaldet X-Power. Centret skal arbejde med effektelektronik. CIE har modtaget fem millioner kroner, som fordeles ligeligt mellem aktiviteter i Sønderborg og Odense.

 • 08.03.2019

  Early Bird-tilbud på IEEE-konference i Sønderborg

  Verdens største ingeniørsammenslutning, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), lægger vejen forbi SDU Sønderborg d. 23.-25. april i forbindelse med den vigtige CPE-POWERENG-konference. Ved registrering inden d. 15. marts, er der penge at spare.

 • 24.02.2019

  Unge fik forsmag på ingeniøruddannelser inden for elektronik

  Virksomhederne i Syddanmark skriger på elektronikingeniører og SDU gør alt for at uddanne dem, men der er hård konkurrence om de unge. I weekenden fik en flok unge gymnasieelever en forsmag på, hvad det vil sige at studere til ingeniør via Electronics Camp på Alsion i Sønderborg. Forhåbentlig kaster det et nyt kuld studerende af sig.

 • 21.02.2019

  Kom til gratis seminar på Center for Industriel Elektronik

  Hvis du har en personlig eller faglig interesse i effektelektronik, så sæt kryds i kalenderen d. 5. marts. Her slår SDU Electrical Engineering (SDU EE) og Center for Industriel Elektronik (CIE) nemlig dørene op for et lyn-seminar på to timer, hvor deltagerne kan høre om nogle af de nyeste landvindinger fra forskningens verden.

 • 30.01.2019

  Green Power-konference indledning på nyt samarbejde

  Torsdag og fredag blev den afsluttende konference for projektet ’Advanced Power Electronics in the Baltic Sea Region Conference’ afviklet med professorer og industrifolk fra hele Østersø-regionen. Projektet var så stor en succes, at partnerne vil fastholde samarbejde på tværs af de mange landegrænser.

 • 22.01.2019

  Det summer af aktivitet på Center for Industriel Elektronik

  SDU, Danfoss, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune gik sidste år sammen om at etablere Center for Industriel Elektronik (CIE). Selvom de fysiske rammer endnu ikke står fuldstændigt færdige, så emmer det dog af travlhed, dynamik og initiativer. Vigtige netværk er blevet etableret og samarbejder er blevet indgået.

 • 23.11.2018

  Rejsegilde for Center for Industriel Elektronik

  Dagens rejsegilde markerede, at den nye CIE-bygning er nået godt og vel halvvejs. LINAK-direktør, Bent Jensen, takkede håndværkerne for deres store arbejdsindsats på vegne af bygherrer.

 • 18.11.2018

  Delfi Electronics nye ejere: - Center for Industriel Elektronik var vigtig for vores beslutning

  ETK EMS Group A/S opkøbte i oktober konkursboet efter Delfi Electronic, og reddede dermed en stor del af virksomhedens medarbejdere fra en tur til jobformidlingen. Partner og COO for ETK EMS Group, Torben Drejer, fortæller, at Sønderborgs ry som en driftig by og det nyetablerede Center for Industriel Elektronik var tungtvejende grunde til, at virksomheden valgte at etablere sig i byen.

 • 16.11.2018

  Sæt kryds i kalenderen: Green PE konference den 25. januar på Alsion

  I begyndelse af det nye år vil intereg-projektet Green Power Electronics afvikle en konference, hvor interesserede kan høre om outputtet fra projektet.

 • 01.11.2018

  SDU forskning kan få indflydelse på den næste disruption

  Faktum: El-bilerne kommer. Det er ikke længere et spørgsmål om hvis, hvor, hvornår og måske, nej el-bilerne kommer, og de kommer lige om lidt. Når det sker, så vil vi se en kæmpe omvæltning inden for effektelektronik-branchen. Omvæltningen vil skabe store vindere og enorme tabere. Derfor ruster regionens virksomheder sig med Danfoss i spidsen til den nye virkelighed. Det gør de i samarbejde med SDU på et overordnet plan i forbindelse med etableringen af Center for industriel Elektronik, men også specifikt i et projekt med navnet PE:Region.

 • 26.10.2018

  Ærø bliver netværkspartner i SDU-projekt – den grønne ø skal være endnu grønnere

  Den lille perle i det sydfynske øhav, Ærø, producerer mere strøm end øen reelt har brug for. Paradoksalt nok, så er Ærø alligevel nødsaget til at eksportere og importere strøm for mønstret for indbyggernes strømforbrug passer ikke sammen med, hvornår energien produceres af seks store vindmøller ved den sydvestvendte kyst på øen. Det problem skal et Interreg-projekt med SDU som leadpartner nu råde bod på.

 • 05.10.2018

  Workshop i Sønderborg bygger broer

  Du forstår sikkert, hvad Siri, Alexa og Google siger til dig. Men kan du egentlig lide at tale med disse programmer, og rammer de altid rigtigt, når de taler til dig? Formentlig ikke. Det arbejder en gruppe internationale tale- og sprogforskere, der i sidste uge mødtes i Sønderborg, på at gøre noget ved.

 • 20.09.2018

  Center for Industriel Elektronik - Stafetten gives videre

  Direktør for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, træder tilbage som konstitueret leder for Center for Industriel Elektronik (CIE) og overlader roret til Dr. Thomas Ebel, der fremadrettet skal stå i spidsen for den store regionale satsning. Lederskiftet markerer samtidig et skift fra planlægningsfasen til den mere håndgribelige opstartsfase.

 • 18.09.2018

  SDU's bestyrelse besigtigede CIE-byggeriet

  SDU's bestyrelse aflagde d.17 september Sønderborg et visit, hvor de ved selvsyn kunne se, hvordan den nye store satsning, Center for Industriel Elektronik (CIE), skyder i vejret med imponerende kraft.

 • 17.09.2018

  Center for Industriel Elektronik - Stafetten gives videre

  Direktør for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn, træder tilbage som konstitueret leder for Center for Industriel Elektronik (CIE) og overlader roret til Dr. Thomas Ebel, der fremadrettet skal stå i spidsen for den store regionale satsning. Lederskiftet markerer samtidig et skift fra planlægningsfasen til den mere håndgribelige opstartsfase.

 • 31.05.2018

  Tyske Dr. Thomas Ebel skal stå i spidsen for Center for Industriel Electronic

  Et unikt offentligt-privat samarbejde så dagens lys sidste sommer, da Danfoss, Linak, Bitten og Mads Clausen Fonden, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU gik sammen om at etablere Center for Industriel Elektronik.

 • 06.04.2018

  SDU udvider i Sønderborg

  I dag blev første spadestik taget til Center for Industriel Elektronik, der skal være hjemsted for forskning, innovation og tre nye ingeniøruddannelser. Centret, der imødekommer den regionale efterspørgsel på ingeniører, er resultatet af et unikt samarbejde mellem erhvervsliv, universitet, region og kommune.

 • 19.02.2018

  Sådan kommer den nye CIE-bygning til at se ud

  De første skitser af den nye bygning, som kommer til at huse Center for Industriel Elektronik (CIE), er nu blevet offentliggjort.

 • 05.02.2018

  Erhvervsministeren fremhæver CIE som godt eksempel

  I slutningen af januar præsenterede erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en teknologipagt, der skal fremme de tekniske og digitale kompetencer i uddannelsessystemet. I den sammenhæng fremhævede ministeren Center for Industriel Elektronik på SDU Sønderborg, som et godt eksempel på netop dét, som regeringen ønsker at opnå.

 • 11.01.2018

  SDU Sønderborg får godkendt diplomingeniøruddannelse i Elektronik

  I december godkendte Uddannelses- og Forskningsministeriet to nye uddannelser i form af en KA og en BA i elektronik, som begge udbydes fra indeværende år på SDU Sønderborg. I dag kom så endnu en godkendelse fra Søren Pinds ministerium, nemlig diplomingeniøruddannelsen i elektronik.

 • 04.01.2018

  CIE – de første ansættelser i hus!

  D. 21 juni 2017 blev den storstilede, regionale satsning Center for Industriel Elektronik (CIE) offentliggjort. Stærke kræfter som Danfoss A/S, LINAK A/S, Region Syddanmark, SDU og Sønderborg Kommune gik sammen om at finansiere centret, som skal indeholde forsknings-, innovations- og testfaciliteter på internationalt topniveau og samtidig danne basis for helt nye uddannelser inden for elektronikområdet på civilingeniør- og diplomingeniørniveau.

 • 28.12.2017

  CIE-plantegninger godkendt

  Et unikt partnerskab imellem lokale virksomheder, regionen, Sønderborg Kommune og SDU blev indgået i 2017, hvilket grundlagde finansieringen af Center for Industriel Elektronik som en del af Electrical Engineering på SDU. Centret vil rent fysisk blive placeret i en ny bygning, som vil blive forbundet til Alsion via en gangbro.

 • 30.06.2017

  Stærkt partnerskab bag nyt center på SDU

  Et unikt samarbejde mellem offentlige og private virksomheder skaber grundlaget for nye forsknings- og innovationsfaciliteter samt nye ingeniøruddannelser på SDU i Sønderborg. Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU investerer hver 35 mio. i et nyt Center for Industriel Elektronik.