Skip to main content

Tyske Dr. Thomas Ebel skal stå i spidsen for Center for Industriel Electronic

Et unikt offentligt-privat samarbejde så dagens lys sidste sommer, da Danfoss, Linak, Bitten og Mads Clausen Fonden, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU gik sammen om at etablere Center for Industriel Elektronik.

De seks partnere investerer over 230 millioner kr. i CIE for at imødegå den mangel på ingeniører, som virksomheder i regionen har kæmpet med. Syddanmark har en ekstraordinær styrkeposition inden for energieffektive teknologier, og særligt omkring Sønderborg er der et stærkt økosystem og stor koncentration af virksomheder i den branche. Den position skal CIE være med til at fastholde og styrke.

Udover at imødegå ingeniørmangel i området, får virksomheder i Syddanmark også adgang til den nyeste viden, de bedste faciliteter og de dygtigste hjerner. Som et fyrtårn inden for elektronik vil CIE accelerere udviklingen af nye produkter og løsninger, som både kan styrke de eksisterende virksomheder og skabe nye virksomheder – og dermed løfte konkurrenceevnen hos virksomhederne i regionen.

Da visionen er et stærkt og forpligtende samarbejde mellem industrien og universitetet om uddannelser og udvikling baseret på forskning af højeste kvalitet, er der blevet lagt store kræfter i at finde og tiltrække en profil med solid erfaring fra både den akademiske og den industrielle verden, og med betydelige ledelseserfaring. Den person er nu fundet.

Tyske Dr. Thomas Ebel skal således stå i spidsen for SDU Electrical Engineering og Center for Industriel Elektronik – en opgave, som han ser meget frem til.

Masser af erfaring fra elektronikindustrien

Dr. Thomas Ebel har stor erfaring med elektronikindustrien. Han har arbejdet ved Siemens i Tyskland og Italien og kommer til SDU fra en toppost i den tyske virksomhed FTCAP GmbH, hvor han har været administrerende direktør siden 2011. Udover sin omfattende erhvervsmæssig erfaring har Dr. Thomas Ebel også en akademisk baggrund fra University of Münster, hvor han har forsket og undervist.

“Jeg er overbevist om, at vi har fundet den rette person, som er i stand at balancere mellem den industrielle og den akademiske verden”, siger Horst-Günter Rubahn, direktør for Mads Clausen Instituttet.

“Vi har store forventninger om en meget hurtig udvikling af CIE, og Thomas Ebel er den kompetente leder vi har brug for”, siger han.

Dr. Thomas Ebel kan trække på et stærkt, globalt netværk inden for effektelektronik, og er desuden en erfaren leder af F&U teams bestående af højt kvalificerede forskere og ingeniører.

“Jeg er sikker på, at jeg kan bidrage med meget, når det kommer til at initiere nye projekter inden for industriel elektronik som baserer sig på et fremragende samspil mellem eksperter fra industrien, forskere og unge talentfulde studerende. Jeg har en stor passion for elektroteknik og elektronik og omfavner med entusiasme visionerne i SDU Electrical Engineering og dets nye Center for Industriel Elektronik”, siger Horst-Günter Rubahn.
Dr. Thomas Ebel tiltræder 15.august.

Redaktionen afsluttet: 31.05.2018