Skip to main content
DA / EN

H.K.H. Kronprinsen skød officielt HCØ2020-fejringen i gang

Med et tryk på en knap affyrede protektor for HCØ2020 H.K.H. Kronprinsen en elektromagnetisk raket, og skød dermed officielt HCØ2020-fejringen i gang.

2020 er året, hvor Danmark fejrer 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetisme, og fredag kunne protektor for HCØ2020, H.K.H. Kronprins Frederik, så officielt markere åbningen af HCØ2020-fejringen. Det skete med affyringen af en elektromagnetisk raket –  helt i H.C. Ørsteds ånd.

Ligeledes besøgte H.K.H. Kronprinsen også flere udstillingsstande til åbningsarrangementet, heriblandt en stand med fokus på forskning og samspillet mellem SDU og Danfoss Silicon Powers og en stand med fokus på iværksætteri/innovation med en studenterstartup fra SDU.  Her fik leder af CIE, Thomas Ebel, mulighed for at hilse på H.K.H. Kronprinsen og fortælle om SDU's og Danfoss' samarbejde. Det kan du se billeder fra her:

Den officielle åbning fredag var kulminationen på en åbningsuge, der har vist bredden i HCØ2020-projektet, som med en lang række formidlingsinitiativer skal lære alle danskere meget mere om både H.C. Ørsted, elektromagnetisme og vigtigheden af naturvidenskabelig nysgerrighed.

Fakta

Hans Christian Ørsted opdagede i 1820 sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme. Konverteringen mellem elektrisk og mekanisk energi fortsætter med at have afgørende betydning, ikke mindst i den energiomstilling, der er nødvendigt for en bæredygtig fremtid.
 
I 2020 kan Danmark dermed fejre 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen. Det sker med et ambitiøst og landsdækkende formidlingsinitiativ under navnet HCØ2020.

Redaktionen afsluttet: 31.01.2020