Skip to main content
DA / EN

Sæt kryds i kalenderen: Green PE konference den 25. januar på Alsion

I begyndelse af det nye år vil intereg-projektet Green Power Electronics afvikle en konference, hvor interesserede kan høre om outputtet fra projektet.

Den afsluttende konference i forbindelse med Green Power Electronics vil finde sted d. 25. januar på Alsion i Sønderborg, og vil give virksomheder mulighed for at høre om projektets konklusioner i forbindelse med grøn energieffektivitet. Samtidig er der mulighed for at stille spørgsmål til og indgå i samtale med europæiske politikere, forskere og andre virksomhedsrepræsentanter. 

Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg er yderst bevidst om de klimaudfordringer verden står overfor. Instituttet ser det som en del af dets ansvar at opfinde de tekniske løsninger, som gør en forskel i dagligdagen både regionalt og globalt.

Ét af de initiativer, som MCI har søsat er Baltic Sea Interreg-projektet Green Power Electronics, hvor instituttet sammen med andre universiteter har formidlet deres indgående viden om nye materialer til brug inden for avanceret effektelektronik. Projektet har haft til formål at nedbryde kommunikationsgrænserne mellem universitetsverdenen og industrien, så virksomheder i Østersøområdet har kunnet se de åbenlyse fordele ved nye halvledermaterialer som SiC og GaN.

Materialerne udgør grundlaget for de halvledende komponenter, som er så vigtige for udviklingen af effektive elektroniske systemer, der bruges i f.eks. vindmøller. Formidlingen af universiteternes viden til de industrielle partnere har betydet, at virksomhederne bliver klar til næste generation af effektelektronik, hvilket medfører betydelige energibesparelser og bæredygtige løsninger. Kort sagt bedre vedvarende, grøn energi og i sidste ende vækst og større beskæftigelse i hele Østersøregionen. 

 

Redaktionen afsluttet: 16.11.2018