Skip to main content

Unge fik forsmag på ingeniøruddannelser inden for elektronik

Virksomhederne i Syddanmark skriger på elektronikingeniører og SDU gør alt for at uddanne dem, men der er hård konkurrence om de unge. I weekenden fik en flok unge gymnasieelever en forsmag på, hvad det vil sige at studere til ingeniør via Electronics Camp på Alsion i Sønderborg. Forhåbentlig kaster det et nyt kuld studerende af sig.

- Inden denne camp havde jeg en idé om, at jeg vil studere noget med elektronik efter gymnasiet. Nu VED jeg, at det skal jeg.
Sådan lyder det fra Magnus Bager, der til dagligt går på Kolding Gymnasium, men har brugt sin fredag og lørdag på at samle elektriske kredsløb i ét af SDU Sønderborgs laboratorier. 

- Det har været virkelig fedt. Vi har fået lov til at lege med komponenter og selv finde løsninger. Elektronik er bare fedt, siger Magnus Bager med et smil.
Den unge gymnasieelev fortæller videre, at han er ved at afsøge uddannelsesmuligheder og Electronics Camp derfor var en kærkommen mulighed for at få et indblik i, hvordan det er at studere på SDU. 

Vi vil inspirere, motivere og informere

Og det er netop det med at få indblik i livet som studerende på SDU er hele humlen ved Electronics Camp.

- Vi er så stolte af at kunne åbne universitetet i Sønderborg op for de unge mennesker, der skal til at vælge deres uddannelser, og give dem et indblik i hvad det vil sige at være ingeniør i Electronics, siger Bolette Gadkjær Smidemann, der har været arrangør og tovholder på Electronics Camp i Sønderborg.

Hun fortæller videre, at SDU rigtig gerne vil inspirere, motivere og informere de unge til at se, hvad man kan inden for elektronikfaget. 

- Derfor valgte vi denne gang, at de både skulle arbejde med elektronik inden for grøn energi og elektronik til hverdagen. 

Eleverne har skulle bygge en Powerbank til deres telefon, som skal oplades vis en solcelle. Det hele er bygget fra bunden, selv den kasse som elektronikken til sidst puttes ned i. 

- Vi ønsker, at eleverne får fornemmelsen af, at det de laver rent faktisk kan bruges i praksis, slutter Bolette Gadkjær Smidemann. 

Syddanmark har brug for elektronikingeniører

SDU oprettede sidste år bachelor-, kandidat- diplomingeniøruddannelsen i Electronics, som en del af det historiske initiativ, Center for Industriel Elektronik, hvor Danfoss A/S, Linak A/S, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU – investerede tilsammen 176 millioner kroner i projektet. 

Syddanmark har en ekstraordinær styrkeposition inden for energieffektive teknologier. Branchen har i flere år kæmpet med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft inden for det tekniske område og ingeniører. Derfor har det afgørende betydning for området og virksomhederne, at SDU uddanner ingeniører med netop de kompetencer som virksomhederne efterspørger. 







 
Redaktionen afsluttet: 24.02.2019