Skip to main content

SDU har fået overdraget CIE-bygningen

13 måneder efter, det første spadestik blev taget, står den nye CIE-bygning færdig. Den blev mandag overdraget til SDU.

Juni er blot en uge gammel, men har allerede budt på flere milepæle for Center for Industriel Elektronik (CIE). Først ramte uddannelses- og forskningsinstitutionen et rundt tal, da medarbejder nummer 20 blev ansat, og mandag tikkede der så en ibrugtagningstilladelse ind per mail, hvilket betyder, at SDU overtager nøglerne til den nye bygning.

- Vi er naturligvis ovenud lykkelige, og vil benytte lejligheden til at sende en stor tak til Bitten & Mads Clausens Fond og LINAK, som har været bygherrer på projektet, lyder det fra leder for Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn. 

CIE er baseret på et unikt samarbejde mellem SDU, LINAK, Danfoss, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune.

Hviler på tre ben

Den nye CIE-bygning kommer til at huse laboratorier og testfaciliteter, som ikke blot kommer til at give regionen og de lokale virksomheder, men hele industrien for energieffektivisering et løft. 

- CIE hviler på tre ben: ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og sidst, men ikke mindst, industrielle ydelser, som betyder, at områdets virksomheder populært sagt kan se CIE som en ekstra og yderst kompetent forlængelse af deres R&D-afdelinger, siger leder af CIE, Thomas Ebel. 

Ny gårdhave i samspil med masterplan for Sønderborgs havn

De gode nyheder stopper dog ikke her. Fabrikant Mads Clausens Fond har nemlig bevilliget penge til et gårdmiljø mellem de eksisterende Alsion-bygninger og den nye CIE-bygning. Gårdmiljøet kommer til at været et grønt åndehul, som de studerende fremadrettet får stor glæde af. 

Gårdmiljøet falder i tråd med Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havn og kommer på den måde til at spejle sig i et andet rekreativt område på den anden side ad Alssund, nemlig Bitten & Mads Clausens Plads ved Hotel Alsik, hvor Olafur Eliassons ’Tidscirkler’ står placeret. 

Indvielse til oktober

Den nye CIE-bygning er allerede ved at blive taget i brug. Laboratorieudstyr er ved at blive båret ind i bygningen, ligesom SDU er ved at installere trykluft til testfaciliteterne så alt er klart til forskere og studerende efter sommerferien. Den officielle indvielse af den 3300 kvm topmoderne bygning finder sted i oktober.

 
Redaktionen afsluttet: 07.06.2019