Skip to main content

Thomas Ebel er Keynote Speaker på konference om passive komponenter

Thomas Ebel åbner som Keynote Speaker konferencen ’Anwenderforum Passive Bauelemente 2020’.

Når konferencen ’Anwenderforum Passive Bauelemente’ for femte gang løber af stablen d.1.-2. juli, så bliver der – naturligvis – tale om en online-begivenhed. Konferencen bliver åbnet med et indlæg af leder af Center for Industriel Elektronik (CIE), Thomas Ebel, der vil fortælle om næste generation af passive komponenter. 

På trods af, CIE først formelt blev indviet d. 4 oktober 2019, har centret allerede manifesteret sig som et fyrtårn inden for industriel elektronik og effektelektronik. 

- Jeg glæder mig naturligvis til at deltage i konferencen og dele ud af den dybe viden om passive komponenter vi har som et universitet med nogle af de bedste eksperter og forskere inden for emnet, siger leder af CIE, Thomas Ebel. Du kan læse mere om konferencen her.

Han fortæller videre, at det går godt for CIE: 

“CIE hviler på tre ben: ingeniøruddannelser på internationalt topniveau, forskning i verdensklasse og sidst, men ikke mindst, industrielle ydelser, som betyder, at områdets virksomheder populært sagt kan se CIE som en ekstra og yderst kompetent forlængelse af deres R&D-afdelinger. Og vi kan konkludere, at alle tre ben nu er solidt plantet i jorden – det går godt!”, siger leder af CIE, Thomas Ebel.

CIE har oplevet langt flere ansøgere til uddannelserne end forventet, samtidig med vigtige industrielle samarbejder er blevet etableret. 

”Vore forskere har allerede løst opgaver for store virksomheder, men da opgaverne har været omfattet af fortrolighedserklæringer, så kan jeg desværre ikke løfte sløret for, hvad præcist de har præsteret, men vi får utroligt fine tilbagemeldinger fra industrien,” siger Thomas Ebel med et smil. 

Succes avler succes

Faktisk er succesen så overvældende, at den har lagt kimen til endnu et center, nemlig Center for Industriel Mekanik. 

”Jeg er stolt over det vi kan sammen. CIE beviser, at vi kan, når Danfoss, Region Syddanmark, LINAK, Sønderborg Kommune og SDU går sammen,” siger leder af Mads Clausen Instituttet, professor Horst-Günter Rubahn. 

”Vi har fået etableret et fyrtårn inden for elektronik, og nu har vi etableret CIM, Center for Industriel Mekanik. Der er enestående muligheder for synergieffekter mellem de to centre, som blandt andet kan hjælpe til at fremme de grønne løsninger, som klimaforandringerne kræver, siger professor Horst-Günter Rubahn. 

Redaktionen afsluttet: 14.05.2020