Skip to main content

Mød Kirstin

Der skulle ske noget nyt

Jeg var super glad for at være lærer, men jeg havde nået et punkt, hvor jeg kunne mærke, at der skulle ske noget nyt. Det var en kombination af en gammel drøm om at gå på universitet og lysten til at få nye input, der gjorde, at jeg begyndte at undersøge mulighederne for at tage en kandidatuddannelse. Jeg har et job, jeg er glad for, så de mange fyringsrunder i den kommunale sektor inden for folkeskoleområdet, fik mig til at overveje situationen grundigt. Det viste sig heldigvis, at jeg kunne tage orlov uden løn, og efter at have fulgt en dag på cand.it i Kolding var jeg ikke længere i tvivl – jeg skulle læse videre.

Flere slags mennesker og flere muligheder

Når du uddanner dig til lærer, bliver du uddannet til én profession, og du er udelukkende omgivet af studerende, der også læser til lærer. Da cand.it er en overbygningsuddannelse for mange humanistiske studier, sad jeg lige pludselig i en konstellation af folk fra alle mulige forskellige baggrunde. Det har uden tvivl været med til at udfordre og udvikle mig og har givet mig et bredere perspektiv på min omverden. Derudover giver en kandidatuddannelse mig mulighed for at varetage langt flere funktioner bagefter end den ene profession min bachelor gav mig adgang til.

Kolding: Småt men godt

Kolding er et lille sted, og os, der læser her, kommer fra mange forskellige byer. Vi har været en gruppe fra Odense, der har fulgtes i toget de ca. 3 gange om ugen, vi har haft undervisning. Dertil har min studiegruppe og jeg i den grad udnyttet de muligheder nettet giver for at arbejde kollaborativt online, hvilket studiet selvfølgelig også lægger op til.  Der har været heftig aktivitet på Skype, og det har været en både god og effektiv måde at arbejde sammen på. Det hele er dog ikke kun virtuelt – på mit hold har vi nogle gange mødtes på café efter undervisning, og der er også mulighed for at gå i Ubåden om fredagen, hvis man har lyst til det. Derudover har studiet også givet mig mulighed for at deltage politisk i studienævnet, hvor jeg sidder som studenterrepræsentant for mit studie, og det har været en spændende måde at få medindflydelse på.

Havde ikke tabt hovedet

Jeg har været rigtig glad for, at jeg valgte at videreuddanne mig, og jeg har tilegnet mig en mængde ny viden. Det har ind i mellem været hårdt arbejde, så jeg er glad for, at det også er lykkedes mig at opnå nogle gode resultater. Jeg var lidt usikker på, om det var for sent, og at jeg måske havde tabt hovedet på et eller andet tidspunkt ude i skolegården, men det var heldigvis ikke tilfældet. De fag, vi har haft, og de områder, jeg er blevet udfordret i, har været virkelig inspirerende. Jeg har nogle gange siddet til kl. fire om morgenen og skrevet opgave, men det har været fordi, jeg har været motiveret til at yde mit bedste.

Bredere perspektiv på fag og jobmuligheder

Uddannelsen har haft en stor betydning for mit netværk. Det er blevet udvidet til mange andre faggrupper end lige netop min egen. Derudover har jeg lært folk at kende gennem min plads i studienævnet og gennem mit studiejob på Dansk Universitetspædagogisk Netværk, så mit netværk er blevet væsentligt større. Jeg har også fået et bredere perspektiv på mit fag og mine muligheder bagefter. Efter endt studie står jeg med en kombineret uddannelse, hvor mit pædagogisk faglige fundament er blevet suppleret med en humanistisk it-vinkel, hvilket giver mig en profil, som jeg forhåbentlig kan bruge inden for feltet omkring it, kommunikation og organisation.

Hvis man går og overvejer at læse en kandidat, er det bare om at komme i gang med at undersøge sine muligheder. Ring til den faglige vejleder på de kandidatuddannelser, der er interessante, tag til Valg undervejs Messen og hør de forskellige oplæg eller få en aftale med Vejledningscenteret. Jeg kan varmt anbefale andre professionsbachelorer at få udvidet deres netværk og horisont med en kandidatuddannelse.

Ansvarlig for siden: SDU Studieservice

Sidst opdateret: 16.01.2019