Skip to main content
DA / EN

Digital integrator

Cand.it. - Webkommunikation er en IT-uddannelse, som ligger under It-vest - Samarbejdende Universiteter. Uddannelsen er en flerfaglig, erhvervsrettet kandidatuddannelse, der kombinerer IT, kommunikation og organisation.

Vi lægger vægt på samspillet mellem menneske og informationsteknologi, og på uddannelsen vil du blive præsenteret for forskningsbaseret viden kombineret med praktiske problemstillinger fra virkelighedens verden.

 Cand.it. Webkommunikation fokuserer på at afdække og arbejde med de muligheder og udfordringer, der ligger i arbejdet med webbet. På uddannelsen får du forskellige værktøjer og vinkler til at forstå og arbejde med muligheder og udfordringer ved nye teknologier, blandt andet i forhold til videnshåndtering og kommunikation. Du lærer at vurdere og anvende teorier og metoder inden for kommunikation, interaktion og it og du lærer at planlægge og gennemføre webbaseret kommunikation og formidling. Du kommer også til at arbejde med design og udvikling af digitale applikationer og foretage tests, der vurderer brugervenligheden af webapplikationer.

Under dit studium får du mulighed for at prøve kræfter med at udvikle den tekniske del af dine designs ved at kode digitale applikationer. Derfor skal du have en basal viden om HTML og CSS inden studiestart. Hvis du ikke har beskæftiget dig med det før, kan du gennemgå disse tutorials, som giver dig en god grundlæggende forståelse af koncepterne, så du er klar til at arbejde med det på studiet. 

Som Cand.it. bliver du brobyggeren imellem teknik og praksis i organisationer. Du forstår den digitale verden og kan formidle den til andre i både uddannelses- og erhvervssammenhænge.

Specialisering
På uddannelsen vælger du at specialisere dig inden for én af disse tre retninger:

  • Interaktionsdesign, hvor fokus er på udvikling og design af multimodale it–applikationer og grænseflader.
  • Web Data Science, hvor fokus er på opbygning og strukturering af indhold og viden i it-systemer og webapplikationer.
  • Webformidling, hvor fokus er på anvendelse af samt kommunikation om og med informationsteknologi. Denne specialisering udbydes  både på dansk og engelsk (læs om den engelske specialisering her).

På hvert semester er der to samlæste fag og ét fag der er unikt for den valgte specialisering.

 

Derfor skal du læse...

  • Du har mulighed for at komme på udlandsophold og tage valgfag undervejs. 
  • Du får alsidige kompetencer indenfor både it, kommunikation og organisation.  
  • Du får mulighed for at specialisere dig indenfor netop det område, som du finder interessant.   
  • Du har mulighed for at tage i praktik hos en virksomhed, og skabe erhvervserfaring til fremtidige jobs. 

 

Følg @hum_studieliv_sdu på Instagram