Skip to main content

Mød Britta

Nysgerrig og lærelysten

Jeg oplevede mange strukturelle og menneskelige problematikker på min gamle arbejdsplads i klinikken, som jeg havde lyst til at løse. Problemet var, at jeg på daværende tidspunkt manglede redskaberne. Derudover er jeg af natur meget nysgerrig og lærelysten og har altid godt kunnet lide at sætte mig ind i ny viden, og derfor valgte jeg at læse en kandidat på SDU.

Det er et stort skridt at gå fra klinisk praksis og en god stilling gennem ti år til at læse og være studerende, og jeg overvejede det også grundigt, inden jeg tog springet. Udover det økonomiske aspekt og det faktum, at jeg nu havde en familie, var det lidt skræmmende at skulle starte helt forfra.  Det viste sig dog at være problemfrit, og jeg fandt hurtigt ud af, at man aldrig rigtigt starter helt forfra – man tager altid sine kompetencer med sig videre, og jeg fortryder det ikke et sekund.

Livet på universitetet

Når det kommer til stykket, er det ikke så voldsomt meget anderledes at studere på universitetet, end det er at læse en professionsbachelor. Det er de samme redskaber, man skal bruge for at klare sig igennem, nemlig nysgerrighed og motivation.

Underviserne er engagerede og diskussionslystne, og de vil gerne høre vores mening. De kigger på os som ligestillede og som nogen, de også kan lære noget af, fordi vi har praktisk erfaring. Udover dygtige undervisere får man desuden tildelt en studiegruppe, hvor man kan sparre med hinanden, hjælpe hinanden og være sammen om uddannelsen både socialt og fagligt, og det skaber et dejligt studiemiljø at være i.

Forbindelse mellem teori og praksis

Det fedeste har været at opdage, at teori gør mig klogere på praksis – og at min praksis og erfaring samtidig gør, at jeg kan læse teorierne på en kvalificeret og kritisk måde.

Hvis du går og overvejer at læse en kandidat, kan jeg kun sige: Gør det! Det er lige meget, hvor længe siden det er, at du har læst sidst – for mit vedkommende gik der tolv år, men min praktiske erfaring viste sig kun at være en fordel. Det er aldrig for sent, så det er bare at komme i gang!

Et større netværk

Mit netværk er blevet meget bredere og større, og det har åbnet nogle døre, som jeg ikke selv ville have opdaget. Nu underviser jeg på sygeplejestudiet i Odense, hvor jeg nyder at deltage i uddannelsen af fremtidens kompetente sygeplejersker. Herudover mener jeg stadig vi mangler at få videreuddannet rigtig mange sygeplejersker for at få overskud, kritisk tænkning og viden ind i vores felt. Det er hele tiden muligt at lære mere, og mange opfordres også til at læse en ph.d. Jeg må indrømme, at jeg selv går og overvejer.

Ansvarlig for siden: SDU Studieservice

Sidst opdateret: 16.01.2019