Skip to main content
DA / EN

Hvad fører uddannelsen til?

Som kemiker kan du finde beskæftigelse i industrien inden for en lang række områder.

Med din viden om organisk kemi kan du være med til at udvikle og producere nye lægemidler eller stoffer til andre anvendelser, fx plastic.

Med din viden inden for miljøkemi kan du eksempelvis komme til at undersøge, hvor forurening stammer fra, og med materialekemi kan du være med til at udvikle nye materialer til brændselsceller eller batterier.

Med erfaring inden for spektroskopi eller massespektrometri kan du som “detektiv” finde ud af, hvilke stoffer der er i en prøve, for eksempel i en dopinganalyse, eller du kan undersøge, hvordan molekylerne er opbygget.

Endelig kan du med viden inden for teoretisk kemi være med til at opbygge eller anvende computermodeller for kemiske reaktioner eller molekylers egenskaber.

Du kan også komme til at arbejde med kvalitetssikring af forskellige typer produkter samt med salg eller rådgivning inden for industrien.

Hvis du kombinerer Kemi med et sidefag på både bachelor- og kandidatniveau, kan du opnå undervisningskompetence på gymnasieniveau i begge fag. Som kemiker kan du også blive ansat som underviser på professionshøjskoler og andre højere læreanstalter.

Se filmen med Frederik

Mød Frederik Nielsen, som har læst Kemi på SDU. Hans første job var som retskemiker – i dag har han sin egen virksomhed, hvor han hjælper laboratorier med at implementere it-systemer:

Kompetenceprofil

Hvad er det egentlig, der vil gøre dig særligt attraktiv på jobmarkedet, hvis du tager en kandidatuddannelse i Kemi? For en arbejdsgiver er du dine kompetencer. Derfor giver vi dig her et overblik over de kompetence, uddannelsen giver dig.