Skip to main content
DA / EN

4 mio. til samarbejde på tværs af grænser

Mads Clausen Instituttet er med i nyt projekt, der skal styrke og udvikle den syddanske grænseregion.

Mads Clausen Instituttet (MCI) og Institut for Grænseregionsforskning, der begge er placeret på Alsion i Sønderborg, har fået omkring 4 million kroner til projektet ’Emerging Attraction’.

Projektet, der finder sted i samarbejde med Universität Flensburg og Fachhochschule Flensburg, har til formål at udnytte de regionale potentialer til at tiltrække højtuddannet arbejdskraft, så området fortsat kan udvikle sig.

Styrker innovation og udvikling
På ingeniørområdet vil projektet bl.a. betyde, at virksomheder får mulighed for at benytte universiteternes teknologiske faciliteter. Dermed styrker man innovationen og gør regionen mere attraktiv for virksomheder såvel som højtuddannede.

”På MCI ønsker vi at øge samarbejde mellem virksomheder, samfund og universitetet og har i den sammenhæng oprettet MCI TECHNET som instituttets døråbner til omverdenen. Både Interreg IVB projektet ’Technet_nano’ og ’Emerging Attraction’ støtter fint disse initiativer,” siger Horst-Günter Rubahn, leder af Mads Clausen Instituttet.

Støtte muliggør samarbejde
”Både erhvervslivet og universitetet har brug for højtuddannet arbejdskraft, hvis grænseregionen fortsat skal udvikle sig,” siger leder af Institut for Grænseregionsforskning Elisabeth Vestergaard og fortsætter:

”Ved at samarbejde tværs over grænsen håber vi at kunne bidrage til, at regionen i endnu højere grad end nu bliver til et attraktivt arbejdsområde. Hertil er støtten fra Interreg IVA, der muliggør samarbejdet med både danske og tyske partnere af afgørende betydning”.

’Emerging Attraction’ er støttet af Interreg IVA og løber over 3 år.

For mere information kontakt
Institutleder professor Horst-Günter Rubahn på rubahn@mci.sdu.dk

På billedet ses Alsion i Sønderborg.

Redaktionen afsluttet: 15.03.2012