Skip to main content

Akademiet for Talentfulde Unge

Temafoto

Hvad er Akademiet for Talentfulde Unge?

Akademiet for Talentfulde Unge – også kaldet ATU - er  et 2-årigt talentprogram for dig, der er i gang med en 3-årig gymnasial uddannelse, er faligt dygtig og som drømmer om en akademisk karriere.

Du er desuden drevet af stor motivation for at lære, akademisk nysgerrighed og vilje til at yde en ekstra indsats.  Som en del af ATU, deltager du ved siden af din normale undervisning på gymnasiet i en række akademiske seminarer på universitetet, workshops, summercamps, mentorordning m.m. sammen med andre gymnasieelever, der også brænder for at lære.

Du bliver optaget på ATU i midten af 1.g på baggrund af dine faglige evner og potentiale samt  lyst og engagement til at fordybe dig fagligt i fritiden. Programmet er møntet på at inspirere dig fagligt og personligt, så dit daglige arbejde bliver opkvalificeret, og du bliver rustet til en akademisk karriere.

ATU tilrettelægger programmet og undervisningen i samarbejde med forskellige samarbejdspartnere, især SDU, og erhvervslivet ud fra fem læringshorisonter:

  • Akademisk dannelse
  • Personlig dannelse
  • Studiekompetencer
  • Studie- og karriereafklaring
  • Innovative og kreative kompetencer

Det tilbyder SDU dig som ungt talent

SDU arbejder sammen med ATU om at tilbyde dig de faglige udfordringer og inspiration, som du savner i hverdagen. I løbet af dine to år på ATU, introduceres du til spændende og nyskabende viden, og du får indblik i livet på universitetet, når forskere, undervisere og studerende stiller op med forelæsninger og øvelser med mere til en række obligatoriske seminarer og summer camp.

Og for dig, der bare ikke kan få nok af "uni", er der også mulighed for at deltage i valgfri aktiviteter på fakulteterne. Det kan fx være faglige og studievejledende oplæg, praktiske workshops og camps, som går i dybden med specifikke emner og udfordrer dig fagligt.

Du har også mulighed for at få tilknyttet en mentor, som selv er aktiv studerende. På den måde kan du få insider informationer om studielivet på SDU - fagligt og socialt -indenfor den retning, du måske selv overvejer at gå.

Hvordan bliver du en del af Akademiet for Talentfulde Unge?

ATU optager hvert år nye deltagere på programmet. Læs mere på Akademiet for Talentfulde Unge.

Hvis du gerne vil optages på ATU, skal du søge om optagelse på dit gymnasium. Kontakt din lærer eller din rektor.

Eller kontakt leder af ATU Syd Janne Hansen på mail: janne@atusyd.dk  


Sidst opdateret: 01.02.2024