Skip to main content
DA / EN

Lær om befolkninger og samfundsmæssige udfordringer forårsaget af befolkningsændringer

Få en unik uddannelse, der kombinerer samfundsvidenskab, kvantitative metoder og programmering, og specialisér dig inden for bredt efterspurgte kompetencer.

Er du interesseret i at forstå og analysere befolkningsændringer, og hvordan de udfordrer nutidige samfund? Befolkningsproblemer, som aldring og befolkningstilvækst, er resultatet af ændringer i tre vigtige demografiske adfærdsmønstre: migration (når folk flytter fra et sted til et andet), fertilitet (hvor mange børn der bliver født) og dødelighed (hvor længe mennesker lever).

Ved at studere Population Studies får du viden om disse tre demografiske søjler, og hvordan deres samspil fører til befolkningsændringer. Du vil også få de færdigheder, der er nødvendige for at løse demografiske udfordringer og have en vigtig indflydelse på samfundet.

Kandidatuddannelsen i Population Studies består af fag i demografiske teorier og metoder med fokus på kvantitativ metode og programmeringsevner. Du opnår en grundlæggende forståelse af befolkningsændringer, deres årsager og konsekvenser, men også med færdigheder til at beregne, fortolke og kommunikere relevant demografisk statistik.

 

Lær kvantitative metoder gennem programmering

Kvantitative metoder og færdigheder inden for programmering er afgørende for Population Studies, men studerende med en begrænset baggrund i statistik og programmering opfordres ikke desto mindre til at søge. Du vil lære det grundlæggende i datahåndtering, forberedelse og anvendelse af kvantitativ analyse ved at arbejde med det statistiske programmeringssprog R.

 

Studiepopulationer med et tværfagligt perspektiv

Forståelsen og evnen til at håndtere befolkningsudfordringer kræver indsigt fra flere discipliner. For eksempel fører befolkningens aldring til udfordringer for både det danske pensionssystem og sundhedsvæsen. På kandidatuddannelsen har du mulighed for at vælge en af tre specialiseringer:

  • Population Economics
  • Population Politics
  • Population Health

 

Læs mere om uddannelsen på den engelske side.