Skip to main content
DA / EN

Uddannelsens opbygning

Bacheloruddannelsen i Software Engineering varer tre år (6 semestre), hvorefter du starter på kandidatdelen.

Som softwareingeniør vil du komme til at skabe løsninger på store og små udfordringer. På uddannelsen bliver du introduceret for teori og værktøjer, der gør dig i stand til at kunne udvikle løsninger baseret på viden om nuværende og fremtidens behov.
Hvert semester er baseret på et hovedtema, der bliver omdrejningspunktet for semestrets teori- og projektarbejde. Straks fra studiestart bliver du en del af en projektgruppe, hvor I arbejder med projekter, som ofte tager afsæt i problemstillinger hentet fra virksomheder.

Grundlæggende programmering og brugercentreret design

Første semester introducerer de studerende til fundamentale begreber inden for programmering og interaktionsdesign. De lærer at skrive struktureret og objektorienteret kode og får samtidig en matematisk værktøjskasse, der danner grundlag for teknisk problemløsning. Der arbejdes med brugercentreret design, hvor studerende udvikler personas, prototyper og gennemfører brugertests. Semesteret afsluttes med et projekt, hvor de i samarbejde med en ekstern aktør udvikler en løsning på en konkret designudfordring.

IT-systemer og softwaredesign

Andet semester udvider forståelsen for IT-systemer og softwareudvikling. De studerende får indsigt i operativsystemer, webteknologier og cybersikkerhed, og de lærer at anvende designmønstre og kravspecifikationer i softwareudvikling. Matematikken bygges videre med fokus på statistik og regnemetoder. Der introduceres også til cyber-fysiske systemer, hvor software interagerer med den fysiske verden. Semesterprojektet fokuserer på at udvikle engagerende digitale løsninger med brugeroplevelsen i centrum.

Systemarkitektur og cyber-fysiske systemer

Tredje semester dykker ned i computerens indre virkemåde og systemarkitektur. De studerende arbejder med datarepræsentation, algoritmer og avanceret softwaredesign. Der bygges videre på forståelsen af cyber-fysiske systemer med fokus på robotteknologi og menneske-maskine interaktion. I semesterprojektet udvikles prototyper, hvor hardware og software integreres i løsninger som smarte enheder eller robotapplikationer.

Læringsteknologier og metaverse

Fjerde semester retter blikket mod teknologier til læring og fordybende digitale oplevelser. De studerende arbejder med digitale undervisningsværktøjer og teorier om læring, og de får teknisk og kreativ erfaring med virtual og augmented reality. Semesterprojektet handler om at udvikle teknologier til industriel træning, hvor der skabes platforme og simulationer, der understøtter praktisk færdighedsudvikling.

Specialisering og innovation

Femte semester giver mulighed for faglig fordybelse gennem valgfag, hvor de studerende kan vælge retninger som velfærdsteknologi, VR/AR-programmering eller generativ AI. Derudover arbejder de i et tværfagligt innovationsprojekt, hvor de udvikler et produkt med potentiale for virkeliggørelse og opbygger kompetencer inden for iværksætteri og samarbejde.

Afslutning og bachelorprojekt

I det afsluttende semester fokuseres der på avanceret webudvikling med databaser og back-end teknologier. De studerende lærer om projektledelse og ingeniørvidenskabelig metode, og de afslutter uddannelsen med et selvstændigt bachelorprojekt. Her anvender de deres samlede viden til at designe og implementere en løsning på en kompleks teknologisk udfordring.

Eksempler på tidligere bachelorprojekter:

  • Forbedre indsamling af helbredsinformationer hos praktiserende læger via et nyt administrationssystem
  • Hjælp rehabilitering af nakkesmerter via en Android Rehab-applikation
  • Udvikling af 3D spil via Unity platformen

Du kan læse beskrivelser af de enkelte fag ved at klikke på dem i studieforløbsdiagrammet nedenfor. På mobiltelefoner ses diagrammet bedst i liggende format.

Studieforløbsdiagram

Studieforløbsdiagrammet er under udarbejdelse