Skip to main content

Har du brug for vejledning om dit studievalg og ingeniøruddannelserne på SDU, har du flere forskellige muligheder:

Ansøgning om optagelse

Har du spørgsmål om adgangskrav og ansøgningsproces, kan du kontakte os på optag@sdu.dk eller på telefon 6550 1051. Læs mere her.

Valg af uddannelse

Er du i tvivl om, hvilken ingeniøruddannelse, der matcher dine interesser og kompetencer, eller er du i tvivl om valget mellem to eller flere ingeniøruddannelser, kan du kontakte koordinator for vejledning på ingeniøruddannelserne Dorte Frølund Kromann på studievejledning@tek.sdu.dk.

Opfylder du ikke adgangskravene?

Hvis du har en faglig baggrund, anden praktisk erfaring eller hvis du mangler ét eller flere fag eller højere niveauer i din gymnasiale eksamen for at opfylde adgangskravene til en ingeniøruddannelse, tilbyder vi opkvalificering gennem vores Adgangskursus til ingeniøruddannelserne i Odense og Sønderborg.

Er jeg god nok til universitetet?

Mange er bekymrede for, om de er dygtige nok. De fleste helt uden grund, mens det for andre er nødvendigt at få opdateret deres viden. Matematik og fysik er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag.

Har du brug for at få genopfrisket din viden i matematik, anbefaler vi et Kom godt i gang-kursus inden studiestart.

Afprøv studiet

Du kan også prøve en dag som ingeniørstuderende, hvor du følges med en studerende og oplever undervisning, projektarbejde mv.

Generel vejledning på Syddansk Universitet

Studie- og trivselsvejledningen vejleder om generelle forhold og emner, du kan støde på i løbet af din studietid.

Har du brug for karrierevejledning tilbyder vi mange forskellige former for vejledning. Se hvilken karrierevejledning, der passer bedst på dine behov under studiesiderne på mitsdu.dk.

SU-kontoret vejleder om SU-reglerne og i brugen af minSU.


Ofte stillede spørgsmål