"Naturvidenskab har altid interesseret mig, og jeg ville gerne læse noget med fysik. Men det skulle være håndgribeligt og anvendelsesorienteret – jeg ville kunne se formålet. Fysik og teknologi passer mig derfor rigtig godt, fordi vi gennem små projekter og øvelser selv ser, hvad vi kan bruge teorien til", fortæller Gerd.
Specialiserer sig i akustik
"Akustik er min store interesse. Jeg synes, at lyde i kirker eller andre store rum er meget fascinerende. Derfor vil jeg gerne arbejde med, hvordan rummet skal være udformet i forhold til det, det skal bruges til."
"På de første semestre har vi primært haft grundfag, og nu glæder jeg mig til at komme i gang med at specialisere mig inden for akustisk. Men samtidig synes jeg også, at basisfagene er spændende - ja selv kvantemekanik er fascinerende, selvom det ikke er noget jeg regner med at bruge fremover", siger Gerd.
"Underviserne er generelt gode til at vise, hvordan fysik og teknologi indgår i hverdagen. Vi har bl.a. været på virksomhedsbesøg, hvor talte med ham, der måler støjen på store motorer. Det gav god mening, fordi vi lige inden havde arbejdet med den slags målinger."
Vi kender hinanden godt
"Vi er et lille hold på kun 13 personer, og vi pjatter og går fx i fredagsbar sammen. At vi er forholdsvis få på holdet gør bare, at vi kender hinanden og underviserne rigtig godt – og det synes jeg, er fedt."
"Altså hvis jeg helt selv kunne vælge, ville jeg rejse rundt i verden og bygge fantastiske koncertsale. Realistisk set så vil jeg bare gerne lave noget med akustik", siger hun.
Fakta
Fysik og teknologi er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og kandidatdel (2 år).
De tre første år arbejder du bl.a. med:
-
klassisk fysik som fx mekanik
-
moderne fysik som fx nanofysik
-
ingeniørfag som fx fremstilling af nanostrukturer