Skip to main content
DA / EN

Campus Odense – Active Living

Active Living er et internationalt koncept udviklet med henblik på at integrere fysisk aktivitet i hverdagen. Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har defineret en overordnet strategi der handler om at informere og igangsætte interventioner, der fremmer fysisk aktivitet. Dette koncept har SDU, i samarbejde med en masse partnere, besluttet sig for at efterleve ved at skabe et område i Odense, som skal være centrum for udviklingen og opførelsen af et Active Living område til fri afbenyttelse af borgere, skoleklasser og foreninger samt medarbejdere og studerende fra Campus Odense. Læs mere om Campus Odense - Active Living her

Active Living – Campus Odense er et samarbejde mellem:  Odense Kommune, Region Syddanmark/Nyt OUH, UCL, Syddanske Forskerparker,  Freja Ejendomme, SDU  og Fyens Stiftstidende (mediepartner)

Active Living projektet er et Citizen Science projekt, hvor borgere, foreninger, medarbejdere og studerende bidrager til udviklingen af Campus Odense gennem dialog og arrangementer. Projektet kommer til at bestå af to elementer: Active Living Area og Active Living Festival

Active Living Area

Borgere/brugere af området bidrager til at etablere bevægelsesspor (fx fodgængere, løbere, cyklister, kørestolsbrugere etc.) i området vest for SDU, som dermed bliver til blivende spor, der løbende udvikles af borgere og brugere. De blivende spor bidrager til at skabe sammenhæng mellem parterne på Campus Odense, samt giver medarbejdere og studerende ved Campus Odense mulighed for at tage arbejdet med ud i naturen til eksempel ’walk and talk’-møder.   

Campus Odense Active Living Festival

Èn gang årligt afvikles en Active Living Festival på Campus Odense-området. Festivalen har til formål at få borgerne ud i naturen og promovere fysisk aktivitet i hverdagen. Det kan være kørestoleræs, trail-løb, droneflyvning eller noget helt andet. Festivalen er for alle og foregår på Campus Odense-området. Hvis du har en idé til en aktivitet der kunne inddrages i festivalen, så kontakt kontorchef Anne Kathrine Overgaard på ako@sdu.dk.

Visionen med anlæggelsen af et Active Living Area er via forskning og brugerinddragelse at påvirke samfundet, så de fælles fysiske rammer, herunder bygninger, byer og landskab indrettes med plads og øget appel til en aktiv livsform. Læs mere om Active Living projektet i dette prospekt.

Sidst opdateret: 19.07.2022