Skip to main content
DA / EN

Ingeniørstuderende får mulighed for en tur i luften

En aftale indgået mellem SDU og Airbus Defence & Space betyder, at ingeniørstuderende nu får mulighed for et træningsforløb i flytest, som ellers er forbeholdt militærfolk.

Ingeniørstuderende på Syddansk Universitet, som beskæftiger sig med droner, har grund til at glæde sig ekstra meget. I løbet af deres studietid får de nu mulighed for at deltage i et unikt træningsforløb hos flyproducenten Airbus Defense & Space, hvor de blandt andet skal dele cockpit med en erfaren testpilot.

Det er konsekvensen af en aftale indgået mellem SDU og Airbus Defense & Space.

- Allerede fra august får fire studerende mulighed for at deltage i et træningsforløb. Kurset indeholder en uges teoretisk forløb i Aalborg, hvor de studerende forbereder sig til en uges praktisk forløb hos Military Air Systems Centre i Manching i Tyskland, hvor Airbus Defense & Space holder til, forklarer leder af SDU Dronecenter, Brad Beach, som selv er uddannet pilot.

- De studerende får en unik praktisk viden omkring, hvilke udfordringer, der er i luften. I luften kan man ikke bare holde ind til siden, hvis der er problemer. Den praktiske viden omkring forholdene i luften er vigtig at holde sig for øje, når de skal udvikle fremtidens droner, forklarer Brad Beach.

Airbus glæder sig til samarbejde

Airbus Defence and Space tilbyder at gennemføre et ingeniørkursus i flytest, hvor de stiller fly og erfarne testpiloter til rådighed. Og hos flyproducenten glæder man sig til at arbejde sammen med de danske ingeniørstuderende.

Praktisk arbejde med fly er under normale omstændigheder praktisk talt umuligt på grund af universiteternes relativt begrænsede midler. Det er der, vi træder til, og vi er begejstrede for at kunne supplere de studerendes teoretiske arbejde med praktisk erfaring, siger kampagnedirektøren for Eurofighter, Uli Fingerle, fra Airbus Defence and Space, og fortsætter:

- Når vi skaber disse forbindelser på et tidligt tidspunkt i de studerendes karrierer, så giver det os mulighed for at få fuldt udbytte af den danske ingeniørekspertise og på den måde udvikle vores langsigtede partnerskab med den danske luftfartsindustri.

Redaktionen afsluttet: 13.04.2016