Skip to main content

Hvad kan jeg blive? Hvad fører uddannelsen til?

Med en bachelor i Kunstig Intelligens kan du beskrive, analysere og løse problemstillinger inden for kunstig intelligens. Du vil have kompetencer inden for feltets hovedområder.

Du kan søge job med din bachelorgrad, eller du kan vælge at læse en 2-årig kandidatuddannelse i for eksempel Datalogi på SDU. Du har også mulighed for at vælge en anden kandidatuddannelse.

Du får ikke undervisningskompetence til gymnasiet med en bachelor i Kunstig intelligens.

Gode jobmuligheder

Både små og store virksomheder og organisationer efterspørger medarbejdere med kompetencer inden for kunstig intelligens, og mange nye start-ups har også brug for ekspertisen.

Du kan for eksempel blive ansat til at forbedre og automatisere processer og beslutningsgrundlag. Du kan søge jobs, hvor du skal vurdere relevans, anvendelighed og gennemførlighed af værktøjer, som er baseret på kunstig intelligens. Du kan få jobs, hvor du skal evaluere de tekniske, sociale og etiske konsekvenser ved at bruge kunstig intelligens. Du kan også arbejde med udvikling og implementering af værktøjer inden for kunstig intelligens.

Du kan søge job i et stigende antal brancher, for eksempel medicinalindustrien, IT- og højteknologi, robotbranchen, finans- og produktionsvirksomheder.

5 eksempler på jobtitler:

  • AI-specialist
  • Financial crime expert
  • Modelleringsekspert
  • Risikoanalytiker
  • Softwareudvikler

21st century skills

Med en naturvidenskabelig uddannelse på SDU får du kompetencer som er større end din faglige viden.

Uanset hvilken naturvidenskabelig uddannelse du vælger, bliver du ikke kun en dygtig biolog, fysiker eller datalog. Du får også det vi kalder 21st century skills. Det betyder at du som en del af undervisningen lærer at igangsætte og gennemføre projekter. Du lærer hvordan man går analytisk til værks og tænker kritisk fra start til slut i en proces. Du vil opleve at du i løbet af din uddannelse udvikler dine kreative evner, og at du bliver dygtig til at forestille dig nye løsninger på problemer og opgaver.

Du bliver også skrap til at planlægge din tid og til at arbejde godt sammen med andre. Du lærer nemlig at kommunikere klart og at dele ud af din viden på en måde så andre lytter og forstår dig.

I løbet af din studietid bliver 21st century skills en naturlig måde for dig at løse opgaver på. Senere vil du opleve at du får gavn af kompetencerne i dit arbejdsliv – uanset om du vælger at blive en højtspecialiseret biomediciner, gymnasielærer, selvstændig iværksætter inden for kemi eller matematiker med en international forskningskarriere.