Skip to main content

Mød fire uddannede jurister

Her kan du møde fire jurister, der fortæller om studietiden på SDU og om deres karriere inden for jura. Emma Hadrovic (billede) er chefkonsulent i ITD, Anders Quistgaard er indehaver af Quistgaard Advokatfirma, Sesilie Munk Stenderup er advokat og Partner hos Kielberg Advokater og Mette Melgaard er advokat hos Kirk Larsen & Ascanius.

“Det internationale aspekt på uddannelsen har fungeret som en vej ind til Bruxelles”

Emma Hadrovic
Stilling: Chefkonsulent i ITD (International Transport Danmark), brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Uddannet: Cand.jur. i 2016

Uddannelsen
Jeg valgte at studere jura på SDU, fordi universitetet tilbød en meget alsidig og stimulerende uddannelse pga. udbuddet af mange spændende fag. På uddannelsen er der en praktisk og virkelighedsnær tilgang til fagene, som klæder de studerende på til den virkelige verden. Det er noget, jeg har sat pris på i løbet af min tid som studerende. I sin helhed giver studiet en masse gode erfaringer, nogle unikke kompetencer og det rette miljø til de studerende.

SDU har også tilbudt en masse internationale programmer, bl.a. Moot Court. Moot Court er en aktivitet, hvor man procederer en række fiktive og internationale sager i de forskellige fagområder. Jeg har deltaget i to forskellige Moot Courts, og det har givet mig et særligt indblik i internationale forhold. Uddannelsen baner vejen for mange typer af karrierer - ikke kun nationalt, men også internationalt.

Karriere
Nogle uger efter mit specialeforsvar drog jeg til Bruxelles for at arbejde ved Danmarks Faste Repræsentation ved EU, som er den danske stats forlængede arm i Bruxelles. Der beskæftigede jeg mig med bl.a. med transportpolitik og kom ind til kernen af lovgivningsarbejdet og forhandlingerne landene imellem. Siden hen er jeg blevet chefkonsulent i en dansk brancheorganisation for transport, som har kontor i Bruxelles. Her rådgiver jeg både vores medlemmer i alt, hvad der vedrører EU, og påvirker samtidig forhandlingsprocessen indenfor relevante lovområder.

I min hverdag er der ikke to dage, der er ens. Den ene dag kan jeg sidde ved skrivebordet og analysere en række lovforslag, og den anden kan jeg være til møde med Margrethe Vestager, holde en præsentation for nogle ministre eller være paneldeltager i en høring i Europa-Parlamentet. Så det er meget forskelligt, hvad jeg beskæftiger mig med. Det, jeg elsker ved mit arbejde, er kompleksiteten og samspillet mellem jura og politik. Det internationale aspekt under min jurauddannelse på SDU har fungeret som en vej ind i Bruxelles.

 


Sesilie Munk Stenderup

"På SDU har jeg fået den faglige ballast, der var en forudsætning for at arbejde som advokat i dag”

Sesilie Munk Stenderup
Stilling: Advokat og Partner hos Kielberg Advokater
Uddannet: Cand.jur. i 2012

Uddannelsen
Jeg valgte at læse jura på SDU, fordi uddannelsen havde et ry for at være lidt mere erhvervsorienteret. Derudover ville jeg gerne læse i Odense, så placeringen var  også med i overvejelserne.

På uddannelsen har jeg fået den faglige ballast, der var en forudsætning for at arbejde som advokat i dag. Der var nogle dygtige undervisere, som var et lidt yngre team. Jeg var glad for at læse jura på SDU, fordi det er et fedt fag, og jeg har fået en god uddannelse, som jeg har kunnet bygge videre på. Jeg har ikke følt bagefter, at jeg har manglet noget, så det har bestemt været positivt. 

Karriere
I dag er jeg advokat og partner hos Kielberg Advokater. Under studiet var jeg allerede ansat hos Kielberg Advokater, og her har jeg været lige siden. Jeg startede som studerende, bagefter fuldmægtig og så har jeg været advokat i nogle år.

Jeg har også medvirket som ekspert i programmet ‘Luksusfælden’. Jeg så fjernsyn en aften, og så tænkte jeg, at det der kan jeg da godt. Så det har jeg gjort som en del af mit arbejde ved Kielberg, hvor vi har besluttet, at jeg bruger noget tid på det. Det har været rigtig sjovt. Jeg synes, det er meget rart at ryste posen og gøre nogle ting, man ikke på forhånd ved, man er god til. Det har været fedt at prøve noget helt andet og være lidt på glatis.

 


Anders Quistgaard

"Der er mange muligheder indenfor jura, alt afhængig af hvad man gerne vil"

Anders Quistgaard
Stilling:
Advokat, indehaver af Quistgaard Advokatfirma
Uddannet:
Cand.jur. i 2008

Uddannelsen
Jeg valgte SDU, fordi jeg synes det var et sted, hvor der var meget højt til loftet. Her var der et godt studiemiljø, og man kunne sagtens komme i kontakt med underviseren efter forelæsning, hvis man ville spørge om noget. Derudover kommer jeg også fra Sjælland, så det var også for at komme til Fyn og prøve noget nyt.

For mig var SDU et godt sted at være, hvor der var nogle dygtige mennesker og dygtige undervisere. På studiet blev min interesse centreret omkring strafferet, og jeg havde en forestilling om, at strafferet var det, der rykkede. Så endte mit specialeforsvar alligevel med at handle om noget helt andet, nemlig omkring børsret. Der er derfor god mulighed for at prøve en masse forskelligt. 

Karriere
I dag har jeg mit eget advokatfirma, Quistgaard Advokatfirma. Da jeg blev færdig på SDU, var jeg ansat ved flere forskellige advokatkontorer i hovedstaden. Derefter kom jeg tilbage til Fyn for at undervise på SDU, hvor jeg bl.a. underviste i skilsmisseret. Det savner jeg faktisk også lidt i dag. I marts 2014 valgte jeg så at starte mit eget advokatfirma, som jeg har haft lige siden. Det synes jeg også vidner om, at der er mange muligheder indenfor jura, alt afhængig af hvad man gerne vil.

 

Mette Melgaard Sall

”Jeg valgte SDU, fordi jeg spillede elitehåndbold og gerne ville tage en uddannelse ved siden af”

Mette Melgaard Sall
Stilling: Advokat hos Kirk Larsen & Ascanius, tidligere håndboldspiller på landsholdet
Uddannet: Cand.jur. i 2016

Uddannelsen
Jeg blev først interesseret i jura, da jeg på mit sidste år af HA Almen havde erhvervsjura. Jeg valgte derfor efterfølgende at læse HA(jur.) og senere cand.merc.jur. Efter endt uddannelse blev jeg ansat på et advokatkontor i Esbjerg, og idet jeg som cand.merc.jur. ikke kunne møde i retten, valgte jeg efterfølgende at læse BA.jur. og efterfølgende cand.jur. ved siden af mit arbejde.

Ud over den juridiske metode og værktøjer til at forstå juraen, har mine uddannelser på SDU givet mig en grundlæggende forståelse for både økonomi og skat, hvilket har givet mig et godt fundament til at bestride mit arbejde som advokat.

Karriere
Jeg blev uddannet cand.merc.jur. i august 2011, og blev herefter ansat hos et advokatfirma i Esbjerg i september 2011. Det første år arbejdede jeg 20 timer ved siden af min professionelle karriere som håndboldspiller. I 2012 stoppede jeg min aktive karriere som håndboldspiller, og gik herefter op på fuld tid, hvor jeg samtidig startede med at læse BA.jur. og efterfølgende cand.jur.

I 2016 blev jeg uddannet cand.jur. og fik min advokatbestalling i juli i år. I dag arbejder jeg som advokat hos Kirk Larsen & Ascanius, Esbjerg, hvor jeg hovedsageligt beskæftiger mig med privatret, herunder testamenter, ægtepagter, bodelinger, dødsbobehandling, generationsskifte i ejerledede virksomheder mv.

 

Vil du vide mere om uddannelsen, så tag et kig på uddannelsens hjemmeside.

 

Interviews udgivet september 2020

Sidst opdateret: 15.04.2021