Skip to main content

”Det giver stor energi at være en del af et fællesskab med andre forskere og vejledere, hvor man hjælper hinanden igennem udviklingen både fagligt og personligt”

Hvor længe har du forsket?

Jeg har forsket siden 2014.

Hvordan og hvorfor kom du i gang med at forske?

I forbindelse med mit kandidatspeciale kom jeg i kontakt med en læge fra ortopædkirurgien, som var særlig forskningsinteresseret. Med ham som vejleder og mentor inden for forskningen begyndte min interesse også at blive vækket. Jeg så, at forskning var svær og udfordrende og netop af samme årsag også utroligt givende, når brikkerne så endelig faldt på plads. Forskningen gav et andet aspekt til mit lægefaglige arbejdsliv, som jeg ikke vil være foruden. Det gav mere dybde til det kliniske arbejde, som jeg udfører, og giver mig værktøjer til at være kritisk og søgende omkring de emner, som jeg ikke ved nok om.

Hvordan fik du ideen?/Hvad fik dig til at vælge netop dét forskningsområde?

Jeg har altid været glad for at bruge mine hænder til praktiske opgaver, hvilket har landet mig på den helt rigtige hylde i ortopædkirurgien. Herfra har jeg fundet særlig interesse i hoftekirurgien, da det kombinerer bruge af mine hænder, kendskab til en avanceret procedure samt kontakten til patienterne i en velbalanceret blanding. Derfor virkede det som en naturlig udvikling, at min interesse for forskning skulle kanaliseres ind her. 

Kan du beskrive hvad din forskning handler om?

Min forskning handler om komplikationer efter indsættelse af kunstige proteser i hoften, herunder, når de skal re-opereres grundet betændelse netop i protesehoften. Jeg undersøger sammenhængen mellem tidligere betændelsestilstande i resten af kroppen forud for deres protesekirurgi og risikoen for at de re-opereres grundet en betændelse i protesehoften. Derudover undersøger jeg, om sæson på året, altså sommer/vinter, har betydning for udvikling af en betændelse i protesehoften – og til sidst undersøger jeg, hvordan det går disse patienter, som re-opereres i deres protesehofter grundet en betændelse.

Hvordan holder du gejsten/motivationen?

Min motivation bliver holdt oppe af de store og små sejre – både i hverdagen men også set over en længere periode. Det kan være alt fra en lille opgave eller et resultat, der pludselig falder på plads til, at man endelig har fået pudset en artikel af og klargør den til udgivelse i en tidsskrift. En anden motivation er, at man en gang i mellem kommer ud til enten et nationalt eller internationalt kongres og møder ligesindede, som gerne vil høre om ens projekt med stor interesse. Det en kæmpe motivation, at man får lov til at fordybe sig i ”sin egen” opgave og føle sig som eksperten. Sidst men ikke mindst, så giver et en stor energi, at man er en del af et fællesskab med andre forskere og vejledere, hvor man hjælper hinanden igennem udviklingen både fagligt og personligt.

Hvad får du ud af at arbejde sammen med meget erfarne forskere?

Jeg bliver udfordret på et højt akademisk niveau, hvilket er svært men også absolut spændende. Jeg trives i at komme ud af min komfort zone og forsøge at arbejde mig igennem noget, som jeg endnu ikke kan. Men det jeg ikke kan er det, som jeg ikke har lært endnu. På samme måde som mine kolleger udfordrer mig, så støtter og hjælper de mig også igennem, og jeg føler mig tryg ved at have et solidt netværk. 
 
Ph.d.-studerende Rajzan
Rajzan Joanroy

Rajzan blev færdiguddannet som læge i 2015 fra Syddansk Universitet. Siden 2020 har han forsket på fuldtid som Ph.d.-studerende.

CV

Sidst opdateret: 20.10.2023