Skip to main content
DA / EN

Changzhu Wu

Lektor

Telefon: 6550 8694
Email: wu@sdu.dk
Webside: https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/persons/wu

Enzymer er cellens katalysatorer. De øger hastigheden af reaktionerne i cellen uden selv at blive forbrugt, og de er væsentligt mere effektive end de katalysatorer, som man fremstiller kunstigt. I dag bliver en lang række enzymer ekstraheret fra celler, og de bliver anvendt industrielt til for eksempel at producere antibiotika eller tilsat til vaskepulver og andre dagligvarer. Danmark er et førende land indenfor enzymteknologi – både forskningsmæssigt og industrielt.

På trods af mange anvendelser er enzymer ofte ustabile under sædvanlige industrielle forhold, og deres naturlige funktion kan ikke opfylde industriens krav. I min forskningsgruppe arbejder vi indenfor området:  enzym immobilisering og enzymmodifikation. Vi er i stand til ikke blot at gøre dem stærkere, men også til at udføre nye opgaver, som de oprindeligt ikke er i stand til.

I Danmark er mit forskerhold den eneste gruppe, der fokuserer på enzym immobilisering og modifikation for bedre ydeevne. Vores undersøgelser bidrager til udviklingen af en række nye industrielle enzymer, samt teknologi til at gøre de kendte enzymer mere bredt brugbare.