Skip to main content
DA / EN

Om centret

Virksomheder i og omkring Sønderborg er verdensførende på en række tekniske områder og i rivende vækst. For at kunne forblive konkurrencedygtige, efterspørger disse virksomheder veluddannede ingeniører med kompetencer indenfor mekanik, elektronik og mekatronik.

 

SDU Sønderborg har de sidste 20 år haft forskning og unikke uddannelser indenfor mekatronik. Nu udvider vi med flere kompetencer indenfor mekanik (CIM) og elektronik (CIE).

 

CIM (Center for Industriel Mekanik) er oprettet med donationer fra Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune.

 

I de sidste få år har virksomhedernes behov for afgang til viden, faciliteter og samarbejde ændret fokus. Der er i dag et større behov for et øget samspil mellem komplekse elektroniske og mekaniske komponenter med højere grad af autonomi og automation. Derudover bør man forstå avancerede systemer, komplementeret af behovet for dybe fagligheder i de underbyggende fagområder elektronik og mekanik.

 

Mekatroniske produkter skal i dag være mindre, digitale, med indlejrede systemer og software og med større kapacitet. Produkterne skal være intelligente, effektive, pålidelige (grøn) og prismæssigt konkurrencedygtige.

 

Med fremragende forskning, uddannelse og industrielt samarbejde vil CIM understøtte de regionale virksomheder i at fastholde deres førerpositioner ved at uddanne ingeniører, som medbringer de efterspurgte kompetencer til en hurtig udvikling af pålidelige smarte systemer. Dermed fremmer vi den bæredygtige udvikling og grønne omstilling, som virksomhederne og samfundet generelt fokuserer på.

 

Grafik, der viser CIM i forhold til industriens og samfundets nye behov.

 

 

 

 

Sidst opdateret: 20.11.2023