Skip to main content
DA / EN

CIM omfatter kernekompetencer inden for mekanik, elektronik samt indlejrede systemer, reguleringssystemer og matematisk modellering. Vi anvender disse kompetencer i en række anvendelsesorienterede fagområder lige fra robotteknologi til varme- og kølesystemer og autonome fartøjer.

CIM bidrager til at opfylde følgende fem af FN’s i alt 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

 

 

Error while rendering view [RelatedContent]. Please, make sure the rendering is configured properly or contact your administrator.
 • Verdensmål 3 – SUNDHED OG TRIVSEL

  SUNDHED OG TRIVSEL understøttes af grundforskning i organiske halvledere, der som nøglekomponenter indgår i fremtidens nethinde-implantater.

 • Verdensmål 6 – RENT VAND OG SANITET

  RENT VAND OG SANITET understøttes af dedikerede autonome robotløsninger til f.eks. kloakinspektion af spildevandssystemer (ASIR-projektet).

 • Verdensmål 7 – BÆREDYGTIG ENERGI

  BÆREDYGTIG ENERGI understøttes af forskning, innovation og uddannelse inden for vindteknologi. Målet understøttes desuden af udviklingen af smarte og funktionelle materialer til bedre opsamling og lagring af grøn energi, f.eks. solceller, piezoelektriske transducere og katalyse.

 • Verdensmål 8 – ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST

  ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST understøttes af uddannelse af et stigende antal kompetente ingeniører, der skal være med til at løse fremtidens udfordringer i alle livets aspekter. De fleste ingeniører, der dimitterer fra SDU i Sønderborg, bliver boende i området og bidrager således til de lokale virksomheders økonomiske vækst og overlevelse.

 • Verdensmål 9 – INDUSTRI, INNOVATION OG INFRASTRUKTUR

  INDUSTRI, INNOVATION OG INFRASTRUKTUR understøttes af udviklingen af innovative løsninger, der gennem samarbejde med industrielle partnere fører til nye produkter. SDU Mechatronics tilfører akademiske kompetencer til den industrielle infrastruktur, og den synergi, der herved opstår, sætter skub i udviklingen af ny bæredygtig infrastruktur i hele samfundet.

Sidst opdateret: 13.03.2023