Skip to main content

Hvem underviser dig?


”Jeg elsker, når der er en studerende, som siger ’aha – nu forstår jeg det!’ Det er en succesoplevelse for mig, og samtidig er det fedt, at de studerende virker motiverede og interesserede.” Sådan siger Sine Wiggers, der selv nyder at knække koden til en svær problemstilling.

”Mit mål er, at de studerende synes, at de faglige områder er interessante – måske endda sjove – så de får lyst til at dykke endnu længere ned i stoffet. Jeg vil gerne give dem en oplevelse af, at de godt kan løse svære opgaver – både her på studiet og i deres kommende arbejdsliv.”

Teori giver mening i praksis
Når Sine underviser, går cirka halvdelen af tiden med gennemgang og diskussion af teorien, mens de studerende resten af tiden arbejder med øvelser, hvor de afprøver teorien på konkrete eksempler.

”Jeg er rigtig glad for, at de studerende er gode til at stille spørgsmål og deltage aktivt i timerne. På den måde bliver det lettere at tilpasse undervisningen, fordi jeg ved, hvad de synes er svært,” siger Sine og fortsætter:

”Jeg lægger vægt på, at vi skal vide, hvor tingene kommer fra. Derfor er de teoretiske aspekter vigtige at have med, selvom det er en anvendelsesorienteret uddannelse.”

Fakta om Sine Wiggers

  • Underviser på Maskinteknik og Konstruktionsteknik i bl.a. svingningslære, statik og styrkelære samt stabilitet og svingninger
  • Har arbejdet 4 år i konsulentvirksomhed som marinekonsulent
  • Uddannet civilingeniør i Maskinteknik og har en ph.d. i flerlegemedynamik

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 01.08.2023