Skip to main content
DA / EN

Klimadrevet design og bæredygtigt byggeri

Med en kandidatgrad i bygningsteknik bliver du ekspert i at designe bæredygtige bygningskonstruktioner. Du vil lære avancerede metoder til beregning og design af bygningskonstruktioner, arbejde med at designe, udvikle og konstruere klimavenlige bygninger og infrastrukturer. Du får en unik kompetenceprofil med gode kompetencer inden for digital design, klimavenlige konstruktioner og bæredygtige materialer. Derudover for du specialistkompetencer inden for enten konstruktionsteknik eller computational design.

To centrale profiler

Kandidatuddannelsen varer to år og består af 120 ECTS. Uddannelsen tilbyder to profiler inden for følgende nøgleområder:

  • Konstruktionsteknik
  • Computational design and Robotics for Engineering, Architecture and Construction Technology (CREATE)

Læs mere om  uddannelsens opbygning.

En fremtidsorienteret uddannelse

Kandidatuddannelsen har til formål at uddanne eksperter og fremtidige ledere til byggeriets grønne omstilling, der kombinerer en solid ingeniørbaggrund med ekspertise i fremtidens teknologier og designinnovation. Uddannelsen tilbyder en velafbalanceret kombination af fag om teoretiske emner og fag med projektarbejde, lige fra digital design og simulering til praktiske laboratorieeksperimenter. Studerende vil udvikle kreativ tænkning og problemløsningsevner, der er nødvendige for at tackle tekniske, miljømæssige og samfundsmæssige udfordringer inden for byggeri og anlæg.

Et forskningsdrevet undervisningsmiljø

Kandidatuddannelsen hører under sektionen SDU Civil and Architectural Engineering, som har fokus på forskning og uddannelse, der muliggør et grønnere, smartere og fremtidsorienteret byggesektor. Kurserne undervises af internationalt anerkendte forskere, højt kvalificerede undervisere og førende eksperter fra byggebranchen. Mens du studerer, vil du:

  • Lære avancerede design- og ingeniørteknikker i et internationalt forskningsmiljø
  • Udføre eksperimentelle aktiviteter i moderne laboratorifaciliteter
  • Engagere dig med byggebranchen inden for ingeniørrådgivning, arkitektur og byggeri

Karrieremuligheder

Uddannelsen er designet til at give fremtidige kandidater kompetencer på internationalt niveau og fremtidige karrieremuligheder inden for industri og forskning på nationalt og internationalt niveau inden for ingeniørvidenskab, arkitektur og byggeri. Find ud af, hvilke karriereveje du kan forfølge inden for dit specialområde. 

Læs mere om dine fremtids- og karrieremuligheder.

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense