Skip to main content

Som erhvervskandidat tager du en toårig kandidatuddannelse tilrettelagt som et fireårigt deltidsforløb.

Uddannelsens indhold

De første tre år består af en række obligatoriske kurser, valgfrie profilfag samt valgfag. 

I de valgbare profilfag kan du vælge mellem en række fag og specialisere dig inden for netop det emne, der har din faglige interesse. Eksempler på valgbare profilfag er

  • Indsatsmuligheder for sprogligt udsatte børn
  • Udredning og behandling af stemme, strube og svælgsygdomme
  • Børn med udtalevanskeligheder
  • Voksne med erhvervet hjerneskade
  • Høre(re)habilitering i praksis: Børn og Voksne
  • Læsning og læsevanskeligheder
  • Brugerdreven innovation – fokus på mennesket, kreativitet og nytænkning i audiologi og audiologopædi
  • Grammatisk udvikling og grammatiske vanskeligheder hos børn

 

Du kan vælge valgfag efter din interesse og hvad du gerne vil lære noget om inden for de valgfag, der er godkendt af uddannelsen. Eksempler på valgfag er

Sundhedshumaniora – Humanistisk sundhedsforskning

Pilen peger på en humanist – når ledelse er kommunikation

Humanistisk projektledelse i organisationer

 

Fjerde år er afsat til specialet. Her får du mulighed for at fordybe dig i et emne inden for det audiologopædiske område og anvende videnskabelig metode under kyndig vejledning.

I løbet af studiet møder du anerkendte forskere, som alle arbejder med audiologopædisk forskning og udvikling. Studiet forsøger at kombinere forholdet mellem teori og praksis. I de enkelte fag har du gennem opgaver og øvelser mulighed for at fordybe dig i emner, som er relevante og vedkommende for dig og din praksis.

Vigtigt med en fleksibel arbejdstidsaftale

Det er vigtigt, at du sammen med din arbejdsgiver får lavet en fleksibel arbejdstidsaftale, så den passer bedst muligt med den studieaktivitet, du vil få på studiet. Vi anbefaler, at der er perioder, hvor du arbejder mindre og andre perioder, hvor du arbejder mere end de gennemsnitlige 25 timer om ugen.
Hen over sommeren er der fx ikke studieaktivitet i juli og august.  I disse perioder ville du kunne arbejde mere for at kunne arbejde mindre i de semestre, der har mere undervisningsaktivitet og stadig have 25 timer om ugen i gennemsnit (årsnorm).