Adgangskrav
For at søge optagelse på erhvervskandidatuddannelsen i Audiologopædi skal du have en relevant bacheloruddannelse, og sideløbende skal du være i relevant beskæftigelse.
Du kan søge om optagelse, hvis du har en af de følgende bacheloruddannelser:
- Audiologopædi fra SDU
- Logopædi fra SDU
- Audiologopædi fra Københavns Universitet
- En anden bacheloruddannelse som indeholder minimum følgende:
- 5 ECTS i videnskabsteori
- 15 ECTS bacheloropgave inden for det audiologopædiske felt
- 15 ECTS praksisophold inden for det audiologopædiske felt
- 15 ECTS i pædagogisk audiologi
- 30 ECTS i teoretisk og anvendt sprogvidenskab
- 15 ECTS inden for sprog- og talevanskeligheder hos børn og voksne
- 15 ECTS i anatomi og fysiologi
- 7,5 ECTS i neurologi og neurobiologi
Når du har søgt, vil universitetet vurdere, om du opfylder adgangskravene.
Udvælgelseskriterier
Der er et begrænset antal pladser på uddannelsen.
Er der flere kvalificerede ansøgere, end der er pladser, anvendes følgende kriterier for udvælgelse af ansøgere uden retskrav:
- Karaktergennemsnittet på din adgangsgivende bacheloruddannelse – er uddannelsen ikke afsluttet ved ansøgningstidspunktet, udregnes et gennemsnit af de fag, der er bestået på ansøgningstidspunktet.
- Interview: Interviewet skal belyse hvordan kvalifikationer fra ansøgerens bacheloruddannelse og øvrige aktiviteter kan anvendes på kandidatuddannelsen
Karaktergennemsnittet vægter 50% og interviewet vægter 50 %.
Sprogkrav
Ansøgere med en udenlandsk adgangsgivende eksamen (også danske statsborgere) skal have bestået dansk A, studieprøven i dansk som andetsprog eller kunne dokumentere tilsvarende danskkundskaber.
Nordiske ansøgere skal dokumentere norsk/svensk/finsk/islandsk på et niveau svarende til Dansk A.
Relevant beskæftigelse
For at opfylde kravet om fagligt relevant beskæftigelse skal du dokumentere, at du er beskæftiget minimum 25 timer om ugen i gennemsnit inden for det audiologopædiske fagfelt, fx PPR, sygehus, kommunikationscenter, tale-/høreinstitut, specialskole, audiologopædisk virksomhed eller tilsvarende.
Der foretages en konkret vurdering af hver enkelt ansøgers opgaveportefølje for at vurdere, om kravet til relevant beskæftigelse er opfyldt. Læs mere om kravene til beskæftigelse ved at følge linket her, hvor du også henter de bilag vedr. beskæftigelse som skal udfyldes og medsendes, når du søger optagelse.