Skip to main content

Kombiner ingeniørfagligheden med elektronikteknisk viden

Drømmer du om at blive en del af den grønne omstilling, arbejde med den nyeste robotteknologi eller måske være med til at udvikle bedre el-biler? Så er Elektronikuddannelsen måske noget for dig.

I vores moderne, globaliserede verden bliver udviklingen af elektroniske løsninger stadig vigtigere. Udvikling og anvendelsen af industriel -og forbrugerelektronik er i eksplosiv vækst og der er et stigende behov for ingeniører med viden inden for elektronik.
Som diplomingeniør i Elektronik kan du være med til at designe og udvikle nye, avancerede elektroniske produkter - fra idé til færdige produkt - inden for områder som energisektoren, transportsektoren, sundhedsvæsenet eller robotindustrien.

Hvad lærer jeg?

På Elektronikuddannelsen kombinerer du ingeniørfagligheden med elektronikteknisk viden, som giver dig kompetencer til at kunne løse komplekse udviklingsopgaver inden for elektronik, anvende programmeringsteknikker og samarbejde om faglig og tværfaglige projekter indenfor videnskabeligt udviklingsarbejde. Studiet vil give dig kernefagligheder inden for hardware, software og systemdesign og du vil bl.a. lærer om analog-elektronik, digital-elektronik, effekt-elektronik, programmerbar-elektronik, programmering, signalanalyse, algoritmer, systemdesign og meget, meget mere.

Hvordan er studiet opbygget?

Under uddannelsen vil du arbejde meget i projektgrupper, hvor du sammen med dine medstuderende kommer til at løse problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde.
Kurserne på de første studieår vil give dig en solid faglig viden, som du gennem uddannelsen kan bygge videre på. På 4. og 5. semester har du mulighed for at specialisere dig inden for valgfrie fagområder gennem valgfag. Du har også mulighed for at læse et semester i udlandet.
På 6. semester skal du i et halvt års ingeniørpraktik i en danske eller udenlandsk virksomhed. Her får du mulighed for at prøve teorierne af i praksis, samtidig får du en forsmag på en karriere i erhvervslivet. Over 50 % af Elektronikstuderende får deres første job i den virksomhed hvor de har været i ingeniørpraktik (Kilde: Dimittendundersøgelse 2018, SDU, Det Tekniske Fakultet)
På 7. og afsluttende semester udarbejder du et afgangsprojekt i samarbejde med en virksomhed.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Uddannelsen giver dig en lang række karrieremuligheder i både ind-og udland. Du kan arbejde i både den private og offentlige sektor. Som diplomingeniør i Elektronik vil du overordnet beskæftige dig med udvikling, projektering, rådgivning, salg og ledelse.
En uddannelse som diplomingeniør i Elektronik fra SDU giver dig muligheden for at arbejde indenfor en lang række brancher som bl.a. energisektoren og robotindustrien.
Læs mere om dine karrieremuligheder her.

Kan jeg læse videre?

En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttet uddannelse. Så efter de 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør.
Ønsker du at fordybe dig yderligere og fortsætte dine studier inden for elektronik kan du læse videre til Civilingeniør i Elektronik.

Derfor skal du læse...

  • Du har gode karrieremuligheder, da der et stort og stigende behov for ingeniører med kompetencer inden for elektronik
  • Du har mulighed for at bidrage til den grønne omstilling, og arbejde med den nyeste teknologi
  • Du har mulighed for en international karriere, som du allerede kan starte under studiet ved at tage et praktikophold eller læse et semester i udlandet
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer 

Mød Kenneth der læser Elektronik

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense