Skip to main content

Skab morgendagens robotter

Har du lyst til at være med til at udvikle fremtidens robotter? Så skal du læse til civilingeniør i robotteknologi, og du kan trygt regne med, der bliver brug for dig i robotindustrien, når du er færdiguddannet. Udviklingen går nemlig stærkt, og robotteknologi spiller en stor rolle på det danske arbejdsmarked, både i forhold til at automatisere farlige og repetitive arbejdsopgaver og til at fastholde vores konkurrenceevne så vores arbejdspladser ikke rykker til udlandet.
Som studerende i robotteknologi kommer du til at arbejde med kompleks matematik, programmering og udvikling af elektroniske kredsløb til robotbaserede systemer. Du vil komme til at lære både om robotbaserede produktionssystemer, mobile robotter, og autonome droner. Du vil også lære hvordan en computer virker, og hvordan computerteknologi kan integreres med forskellige højteknologiske apparater.

Hvad lærer jeg?

Robotteknologi er meget andet end R2-D2 fra Star Wars. På studiet ser du mange teknologier som kan bruges indenfor det robotteknologiske område. Teknologierne kan blandt andet bruges til at arbejde med robotter, der kan udføre farlige inspektionsopgaver, assistere kirurger under medicinske operationer, flyve blodprøver over land og vand, og samarbejde med mennesker ved et samlebånd.

Med en civilingeniøruddannelse i robotteknologi får du kompetencer til at stå i spidsen for udviklingen af robotteknologiske produkter. Du bliver i stand til at løse komplekse tekniske udviklingsopgaver, samarbejde om faglige og tværfaglige projekter, udvikle mobiltelefoner, webapplikationer, sikkerhedssystemer og meget andet. 

Med baggrund i grundfag som matematik, fysik, datalogi, elektronik og datateknik får du en dyb viden om både hardware og software, og hvordan de spiller sammen.

Vi vil også lære dig, hvordan du kan udnytte din viden i nye sammenhænge. Det er især vigtigt inden for de områder, hvor vi i dag ser en udvikling med integration af computere i et væld af produkter og systemer.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.

På første semester er der fokus på grundlæggende styring af robotter. Andet semester er temaet autonome robotter. Tredje semester handler om mobile robotsystemer. På fjerde semester er fokus på regulering og kontrol af robotsystemer. På femte semester er temaet introduktion til avanceret robotstyring, computer vision og kunstig intelligens. Du kan også læse semestret i udlandet. På sjette semester skriver du dit bachelorprojekt, hvor du samler al din viden fra de tidligere semestre. Bachelorprojektet kan knyttes til en robot- eller dronevirksomhed i Fyns robotklynge eller som et led i et forskningsprojekt på universitetet.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Kandidatuddannelse

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. Her vælger du at specialisere dig i enten Avanceret robotteknologi eller Droneteknologi. Kandidatuddannelsen er i et tæt samarbejde med HCA Airport for Droneteknologi, og en del af undervisningen finder sted i lufthavnen. Læs mere om kandidatuddannelsen i Robotteknologi.

Hvad kan jeg blive?

Uddannelse giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du kan fx arbejde med udvikling af store programmer til løsning af tekniske eller administrative opgaver til private og offentlige virksomheder. Du kan også job som udvikler af robotter, droner, mobiltelefoner og netværk. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.- grad.
Læs mere om karrieremuligheder her.

Derfor skal du læse...

  • Du lærer at udvikle fremtidens robot- eller droneteknologi
  • Du har gode karrieremuligheder
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer

Mød Magnus der læser Robotteknologi

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense