Skip to main content

Vil du udvikle fremtidens elektroniske produkter?

Så er en uddannelse som diplomingeniør i electronics måske noget for dig.

Elektroniske produkter spiller en stor del i vores samfund, og udviklingen af elektronik er i eksplosiv vækst. Dele af denne vækst hænger sammen med den grønne overgang og udviklingen af  bæredygtige energiløsninger. 

Hvad lærer jeg?

I løbet af studiet lærer du at udvikle forskellige typer af elektroniske produkter. Det kan fx være indenfor grønne energisystemer såsom vindmøller og solceller, robotter, elektriske biler eller elektronik til medicinsk udstyr. Du lærer om analog og digital elektronik samt brugen af signalbehandling. Du lærer også, hvordan man udvikler avanceret software, samt brugen af computerbaseret modellerings- og simuleringsværktøj for elektroniske komponenter og kredsløb.

Du skal dog overveje mere end blot de tekniske aspekter, da udviklingen af nye processer og produkter kræver en bredere tilgang. Derfor lærer du at inkludere alle relevante aspekter så som økonomi og miljø, når du udvikler nye produkter.

Under uddannelsen vil du arbejde i projektgrupper, hvor du sammen med dine medstuderende kommer til at løse problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde. Gennem disse projekter, vil du lære hvordan du skal bruge din teorietiske viden i praktisk og hvordan det er at arbejde på et projekt heri blandt  projektplanlægning, riskovudering og teamsamarbejde.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og projektarbejde. Hvert semester består af et hovedtema, som er udgangspunktet for teori- og projektarbejdet.

På 1.  semester introduceres du til de grundlæggende elektroniske komponenter og hvordan man analysere det elektroniske kredsløb. Du vil lære hvordan du laver et program til et indlejret computersystem og du vil opbygge din viden indenfor matematik og fysik. På 2.  semester vil du lære mere om advanceret elektroniske kredsløb med aktive komponenter til brugen signalbehandling af elektroniske filtre samt mere avancerede matematiske værktøj til analyse af kredsløbene. På 3.  semester vil du bygge videre på din viden om elektronik og arbejde med mere kompleks elektroniske systemer såsom frekvensomformere og elektromotorer samt læringen af det basale  vide om reguleringssystemer. På 4.  semester arbejder du primært med digital elektronik og både avanceret hardware og software, som anvendes fx ved digital signalbehandling eller indenfor avancerede reguleringssystemer. 5. semester handler om tværfagligt samarbejde,  hvor du arbejder i et gruppeprojekt med studernede fra andre ingeniøruddannelser og hvor I vil kombinere din viden om elektronik og deres viden om f.eks. maskineteknik til at udvikle et produkt. Du kan også vælge at læse semestret i udlandet. På 6. semester skal du som diplomingeniørstuderende på et obligatorisk praktikophold i en virksomhed. Opholdet kan afvikles i Danmark eller i udlandet. På 7. og afsluttende semester skal du udarbejde et afgangsprojekt – ofte i samarbejde med en virksomhed.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Uddannelsen giver dig en lang række karrieremuligheder i både i Danmark og i udlandet. Du kan f.eks. arbejde med elektronik til bæredygtig energiteknologi eller med medicinsk udstyr, computere og datanetværk, robotter og droneteknologi  og mange andre typer af  produkter, som er baseret avanceret elektronik.
Du kan læse mere om dine karrieremuligheder her.

Første-job-garanti

Som ingeniørstuderende på SDU Sønderborg har du garanti for første job, når du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse (gælder for studerende, der er startet i september 2020 eller senere).
Læs mere om første-job-garanti her

Kan jeg læse videre?

En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttende uddannelse. Så efter de 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør.

Ønsker du at fordybe dig yderligere, kan du læse videre til civilingeniør i electronics (Sønderborg) eller civilingeniør i energisystemer (Odense)

Derfor skal du læse...

  • Du er garanteret dit første job, når du har afsluttet diplomingeniøruddannelsen
  • Du lærer at udvikle analog og digital elektronik
  • Du får en virksomhedsorienteret uddannelse med gode karrieremuligheder

Mød Shashwath og Lukas der læser Electronics

Mikkel - fra lærling til ingeniørstuderende