Skip to main content

Lær at udvikle analog og digital elektronik

Vil du udvikle fremtidens elektroniske produkter? Så er en uddannelse som diplomingeniør i Electronics måske noget for dig.

Elektroniske løsninger er en stor del af vores hverdag, og udviklingen af elektronik er i eksplosiv vækst. Som diplomingeniør i Electronics beskæftiger du dig med projektstyring og udvikling af analog og digital elektronik samt intelligente systemer og produkter.

Hvad lærer jeg?

I løbet af studiet lærer du at udvikle industriel og forbrugerelektronik. Det kan fx være indenfor grønne energisystemer såsom vindmøller og solceller, robotter eller elektronik til medicinsk udstyr. Du lærer om analog og digital elektronik samt brugen af modellerings - og simuleringsværktøjer som en del af udviklingsprocessen. Du lærer også, hvordan man udvikler avanceret software, som er essentielt for danske og internationale virksomheder.

Udvikling af nye processer og produkter kræver en bred tilgang, de tekniske aspekter kan ikke stå alene. Derfor lærer du at inkludere alle relevante aspekter og tænke sammenhængende, når du udvikler nye produkter.

Under uddannelsen vil du arbejde i projektgrupper, hvor du sammen med dine medstuderende kommer til at løse problemer for virksomheder gennem case-baseret arbejde. Her lærer du at inddrage hensyn til miljø, økonomi, de teknologiske muligheder og brugerne af produktet.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og projektarbejde. Hvert semester består af et hovedtema, som er udgangspunktet for teori- og projektarbejdet.

På første semester introduceres du til elektronik og hvad der er nødvendigt for at kunne udvikle elektroniske produkter. Dette inkluderer også nogle fagligheder indenfor matematik, fysik og programmering. På andet semester vil du få forståelse af industriel elektronik, der bygges ovenpå dine matematikkundskaber og du introduceres til signalbehandling og elektroniske filtre. På tredje semester vil du bygge videre på din viden om elektronik og arbejde med mere avancerede elektroniske systemer såsom frekvensomformere og elektromotorer samt udvikling af reguleringssystemer. På fjerde semester arbejder du primært med digital elektronik og både avanceret hardware og software som anvendes fx ved digital signalbehandling eller indenfor avancerede reguleringssystemer. Femte semester handler om tværfagligt samarbejde, projektledelse samt effektelektronik. Du kan også vælge at læse semestret i udlandet. På 6. semester skal du i et halvt års ingeniørpraktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. På 7. og afsluttende semester skal du udarbejde et afgangsprojekt – ofte i samarbejde med en virksomhed.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Hvad kan jeg blive?

Uddannelsen giver dig en lang række karrieremuligheder i både ind-og udland. Du kan f.eks. arbejde med medicinsk udstyr, computere og datanetværk, kontrol- og overvågningssystemer, energibesparende produkter, mobilkommunikation, elektriske devices og maskiner, robotter, softwareudvikling, regulering og automatisering af produktionsprocesser samt industriel elektronik.
Du kan læse mere om dine karrieremuligheder her.

Første-job-garanti

Som ingeniørstuderende på SDU Sønderborg har du garanti for første job, når du har afsluttet din diplomingeniøruddannelse (gælder for studerende, der er startet i september 2020 eller senere).
Læs mere om første-job-garanti her

Kan jeg læse videre?

En diplomingeniøruddannelse er en selvstændig, afsluttende uddannelse. Så efter de 3½ år er du færdiguddannet diplomingeniør og kan komme ud at arbejde som ingeniør.

Ønsker du at fordybe dig yderligere, kan du læse videre til civilingeniør i Electronics (Sønderborg) eller civilingeniør i Elektronik (Odense)

Derfor skal du læse...

  • Du er garanteret dit første job, når du har afsluttet diplomingeniøruddannelsen
  • Du lærer at udvikle analog og digital elektronik
  • Du får en virksomhedsorienteret uddannelse med gode karrieremuligheder

Mød Shashwath og Lukas der læser Electronics

Mikkel - fra lærling til ingeniørstuderende