Skip to main content

Drømmer om at hjælpe folkeskolebørn med matematik

Navn
Irene

Uddannelse
Civilingeniør i spiludvikling og læringsteknologi

Hvorfor valgte du netop denne uddannelse?
Jeg valgte denne uddannelse, da jeg var droppet ud af en anden, hvor jeg fandt ud af at jeg virkelig gerne vil hjælpe mennesker. Samtidig havde jeg fundet ud af, at det med at programmere var virkelig fedt.

Da jeg søgte optagelse under corona, kunne jeg desværre ikke gøre brug af Studerende for en dag, og brugte derfor SDU's mulighed for at holde et onlinemøde med en studerende, som virkelig hjalp med mit valg.

Hvordan vil du selv beskrive din uddannelse?
Hvis man godt kan lide at programmere og udvikle produkter efter en brugers behov, så er det her den rigtige uddannelse. Man lærer ikke kun teori om programmering, men også teori om spildesign, animationer og om læring og leg. Underviserne er også gode til at gennemgå teori og derefter lave opgaver sammen med os, som giver en god forståelse af teorien.

Hvad har overrasket dig mest ved din uddannelse?
Selvom uddannelsen er på dansk, så er meget mere end jeg troede på engelsk. For eksempel vores bøger og nogle af underviserne. Heldigvis er vi gode til at snakke sammen på holdet, hvis der er noget vi ikke har forstået.

En anden ting er, hvor meget spil egentlig fylder på uddannelsen. Ikke at det er for meget, men man skulle bare vænne sig til at underviserne ofte referer til spil, og at både nogle undervisere og de andre i klassen gerne vil snakke om, hvilke spil man har gang i.

Hvad drømmer du om at arbejde med efter studiet?
Jeg vil virkelig gerne arbejde med læringsdelen af uddannelsen, f.eks. til at hjælpe folkeskolebørn med matematik eller hjælpe med at formidle information på museer.

Et godt råd til kommende studerende
Det kan godt være, at det er skræmmende at starte et helt nyt sted, i en ny by og med nye mennesker, men rigtig mange er i præcis samme situation! Så hvis man tør at komme lidt ud af sin skal, er der mange muligheder for nye venskaber.

De 3 fedeste ting ved uddannelsen:

  • Undervisningsformen
    Det minder meget om undervisningen man kender fra gymnasiet, hvor vi har noget teori og ofte er der også opgaver til at understøtte teorien som vi har haft om.
  • Semesterprojekt
    Når vi laver semesterprojekt, er det virkelig der, vi får brugt den teori vi lærer. Det er fedt at få det brugt i praksis, da det hjælper med læringen. Det er også her vi får lov til at være kreative, da der ikke er et facit på det projekt vi laver.
  • Små hold
    Da holdet ikke er så stort, så lærer man sine undervisere at kende, og det er nemt at gå til dem, hvis man har brug for hjælp. Man lærer også hurtigt de andre på holdet at kende, hvilket er rart når vi bruger så meget tid med hinanden.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 26.07.2023