Skip to main content

Kombiner læring, leg og teknologi

Vil du skabe fremtidens teknologiske løsninger, som understøtter mødet mellem menneske og teknologi? Så er en uddannelse i Spiludvikling og læringsteknologi måske noget for dig.

Teknologi er en stor del af vores hverdag. Som civilingeniør i Spiludvikling og læringsteknologi bliver du ekspert i mødet mellem menneske og teknologi. Du vil være med til at skabe fremtidens løsninger inden for computerspil, læringsapplikationer og -teknologier, simulationer til træning i Virtuel og Augmented Reality og fysiske interaktive teknologier til at understøtte fx læring, træning og spiloplevelser. Med uddannelsen bliver du klogere på, hvordan mennesker oplever, motiveres, lærer og udtrykker sig.

Prøv et computerspil designet af studerende, se eksempler på projekter og se billeder fra studielivet.

Hvad lærer jeg?

Uddannelsen kombinerer ingeniørvidenskab inden for softwareprogrammering og hardware-udvikling med læring, interaktionsdesign og medievidenskab. Du får kompetencer inden for spildesign, -programmering og -grafik, virtuel og augmented reality, læringsprogrammer, hardware og opbygning af fysiske prototyper, robotter til leg og læring, interaktionsdesign, udvikling af webapplikationer og meget andet.

Du lærer at designe og udvikle spil, robotteknologi, medialogi, hjemmesider og apps med fokus på leg, læring, oplevelse og interaktion

På uddannelsen er der fokus på design og udvikling af virtuelle og fysiske digitale produkter, med udgangspunkt i brugerens behov. Du får en forståelse for, hvordan spil, leg og læring fungerer i den kulturelle sammenhæng, de indgår i, og hvordan man gennem teknologien taler effektivt med brugeren. Du kan fx være med til at udvikle fremtidens computerspil, lave 3D virtual reality applikationer, designe legemiljøer og læringsrobotter.

Hvordan er studiet opbygget?

Uddannelsen består af en kombination af teorikurser og praktisk projektarbejde. Hvert semester er baseret på et hovedtema, som bliver udgangspunktet for semestrets teori- og projektarbejde.

En stor del af undervisningstiden på de fire første semestre er afsat til projekter, hvor du sammen med andre studerende bruger teorien til at udvikle prototyper til f.eks. et computerspil, en AR trænings applikation eller et interaktivt fysisk interface, der kan støtte f.eks. matematikundervisningen i folkeskolen.
Første semester er hovedemnerne Programudvikling og Spil. Andet semester er der fokus på Historiebaserede spil. På tredje semester er hovedtemaet Læring. Fjerde semester har fokus på Game-based Learning. På femte semester er der fokus på Virtual Reality, samt iværksætteri og innovation, og du arbejder sammen med medstuderende fra andre studieretninger. Sjette semester skriver du dit bachelorprojekt, hvor du samler din viden fra de tidligere semestre.

Som studerende kommer du også på feltarbejde i brugernes rette miljø, hvor du undersøger deres behov, får gode ideer og afprøver produkterne.
Læs mere om uddannelsens opbygning, fag og studieordning.

Kandidatuddannelse

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør. Her har du mulighed for at specialisere dig i netop de fagområder, du interesserer dig for. Du arbejder bl.a. i vores ’Social Technology Lab’, hvor du udvikler programmer, apps og fysiske prototyper, som du fx kan bruge til at skabe din egen virksomhed efter studiet.
Læs mere om kandidatuddannelsen i Spiludvikling og læringsteknologi.

Hvad kan jeg blive?

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og udlandet. Du vil typisk arbejde inden for højteknologiske virksomheder eller institutioner, som beskæftiger sig med forskning og/eller udvikling. Du kan fx få job som udvikler, projektleder, konsulent, forsker eller underviser. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d.-grad.
Læs mere om karrieremuligheder her.

Derfor skal du læse...

  • Du lærer at designe og udvikle spil, robotter, medialogi, hjemmesider og apps med fokus på leg, læring, oplevelse og interaktion
  • Du er med til at skabe fremtidens løsningen inden for bl.a. computerspil og læringsapps
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer

Hør om Spiludvikling og læringsteknologi på SDU

Stemningen som ingeniørstuderende i Odense