Skip to main content

En fremtid inden for vindenergi

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Jeg valgte at læse til maskiningeniør, fordi jeg ønskede nogle flere matematiske udfordringer. Og så syntes jeg, at uddannelsen lød spændende – især var jeg tiltrukket af den projektorienterede arbejdsform, fortæller Lene på 24 år.

Lene vidste ikke meget om teknik, inden hun startede på ingeniøruddannelsen. Men det skræmte hende ikke: - Jeg synes, det er spændende. En helt ny verden har åbnet sig for mig, og jeg har lært rigtig meget. Modsat mange af fyrene har jeg skullet lære nogle tekniske ting fra bunden, men så har jeg haft andre styrker fx inden for matematik, siger hun. 


Vind og grøn energi
Lene har fået smag for vindenergi og andre alternative energikilder, efter hun har været i praktik hos Vattenfall:

- Jeg er blevet fanget af vindmøller! Der er super mange interessante problemstillinger. Jeg var med i et team, hvor vi arbejdede på at løse et grundlæggende problem med vindmøllernes gearkasse. Det var vildt spændende at være en del af en international gruppe, der samarbejdede målrettet om at løse et så konkret problem.

Lene skriver afgangsprojekt om overvågning af komponenter i vindmølleindustrien, hvor hun er med til at udvikle en strategi til, hvordan virksomheden i fremtiden kan overvåge dette område. – Jeg synes, det er tankevækkende, at vi kan være med til at spare helt vildt mange penge for virksomheden, siger hun.

- På sigt vil jeg gerne arbejde som udvikler eller sidde i en teknisk-strategisk rolle fx i vindmølleindustrien. Især vil jeg gerne arbejde i projektformen, hvis det kan lade sig gøre.

Fællesskab uden hønsegård
- Vi har det rigtig hyggeligt på holdet og holder fx fest hvert semester. Det betyder ikke noget, at der er flest fyre. Jeg kan godt lide, at det ikke er en hønsegård.

Selvom der går mange timer med læsning og projektskrivning, har Lene også tid til at pleje sine interesser: - Jeg spiller volleyball to gange i ugen, og så passer jeg veninderne, hvor jeg får tøsesnakket lidt, siger hun og fortsætter:

- Projektarbejdet gør, at studiet er meget fleksibelt. Samtidig lærer man super meget af det. Jeg er fx blevet bedre til at samarbejde og gå på kompromis, siger Lene.

Fakta

Det tager 3,5 år at blive diplomingeniør i maskinteknik. På studiet kommer du bl.a. til at arbejde med temaerne:

  • Naturvidenskabeligt grundlag
  • Mekanisk konstruktion
  • Energiteknik
  • Måle- og styringsteknik
  • Virksomhed og samfund 

På 6. semester er du i praktik i en dansk eller international virksomhed og på sidste semester skriver du afgangsprojekt.

Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 25.07.2023