Skip to main content
DA / EN

Design af industrielle produkter, så de er sikre, effektive og bæredygtige

Udvikling af produkter, fra simple apparater til højteknologiske produkter såsom robotter og vindmøller kræver dygtige ingeniører, så produkterne er sikre, effektive og bæredygtige. De komplekse krav til moderne produkter kan ikke opfyldes uden opfindsomhed, samarbejde og et solidt teoretisk fagligt fundament.

Igennem problembaserede projekter på uddannelsen får du en stor viden om produktudvikling, teknisk analyse og mekanisk design. Derudover er der også fokus på velfærdsteknologi, bæredygtighed og produktion. Denne kombination forbereder dig til at arbejde med udvikling af analyse af avancerede tekniske produkter i en forsknings- og udviklingsafdeling.

Uddannelsen kombinerer teoretiske kurser og praktisk projektarbejde. Gennem uddannelsen vil du være en del af projektgrupper, der arbejder med løsninger til reelle udviklingsprojekter sammen med virksomheder.

Bacheloruddannelsen i mekanik (uddannelsen hed tidligere maskinteknik) varer tre år, hvor du lærer de fundamentale færdigheder for en maskiningeniør, såsom statik og dynamik, men du lærer også om mekanismer, avancerede materialer og matematiske modeller som blandt andet anvendes i avancerede simuleringsprogrammer. Læs mere om uddannelsens opbygning

Problembaseret projektarbejde med virksomheder

Du bliver en del af et studiemiljø som er funderet i problembaseret projektarbejde, hvor du arbejder i projektgrupper.

Dig og dine medstuderende:

  • har ansvaret for planlægning og udførelse af projektet
  • skal samarbejde og holde tidsfrister
  • skal løse virkelige problemer for virksomheder
  • har adgang til projektlokaler til projektarbejdet.

På 6. semester udarbejder du dit bachelorprojekt – ofte i samarbejde med en højteknologisk virksomhed eller en forskningsgruppe.

Her kan du høre hvad de studerende selv fortæller om studiet.

Efter bacheloruddannelsen får dimittender titlen Bachelor (BSc) i teknisk videnskab (mekanik).

Bachelorudddannelsen er kun begyndelsen

Bacheloruddannelsen varer tre år, hvorefter du tager den toårige kandidatuddannelse for at blive civilingeniør (MSc).

Ophold i udlandet

Undervejs i studiet har du også mulighed for at læse et semester i udlandet. Det giver dig mulighed for at udbygge din faglighed, styrke dine sprogkundskaber og få et internationalt netværk samtidig med, at du får kendskab til fremmede kulturer. 

Karrieremuligheder

Uddannelsen giver dig en række karrieremuligheder – både i Danmark og i udlandet. Du vil fx kunne starte din egen virksomhed eller arbejde som udviklingsingeniør, projektleder eller forsker. Du kan også forsætte med en 3-årig forskeruddannelse, som fører frem til en ph.d. grad. Læs mere om dine karrieremuligheder her

Adgangskrav

Se adgangsbetingelserne her. Hvis du ikke opfylder adgangsbetingelserne, så tilbyder vi et adgangskursus på 0,5 til 1,5 år.

Matematik, fysik og kemi er vigtige værktøjer for ingeniører, og derfor er det en fordel, hvis du har interesse for de naturvidenskabelige fag, og din viden er i frisk erindring. Hvis du har brug for at få genopfrisket matematik, så tilbyder vi et kom-godt-i-gang-kursus før studiestart.

Derfor skal du læse...

  • Du er med til at designe fremtidens industrielle produkter
  • Du har gode karrieremuligheder
  • Du lærer at udvikle innovative løsninger til konkrete problemer 

Mød Rasmus og Anna, der læser mekanik

Mød Asbjørn, som er uddannet maskiningeniør