Skip to main content

Menneskers religion i fortid og nutid

På bacheloruddannelsen Religionsstudier består indholdet af bl.a. skriftløse folks religioner, græsk og hellenistisk religion, mesopotamisk religion, religion i den hebraiske bibel samt jødedom, islam, hinduisme, buddhisme og kristendom, etik og filosofi inden for religion, religionsfænomenologiske temaer mm.

Samtidig er der på uddannelsen fokus på kritisk analyse og indsigt i hvorfor, hvordan og med hvilke konsekvenser mennesker skaber religion i fortid og nutid.

Det giver dig kompetencer til job i både uddannelsessektoren og private og offentlige virksomheder og organisationer. Fx inden for personaleledelse og HR, kulturformidling, kommunikationsarbejde, ulands- og organisationsarbejde.

Religion har tusind år gamle rødder, men Religionsstudier tager udgangspunkt i nutiden. På uddannelsen lærer du at forene sammenlignende religionsstudier i vidt forskellige religioner med studier i religiøs forandring og nutidens debatter om religion. Det giver dig solid indsigt i de religiøse og politisk-filosofiske problemstillinger, der præger den aktuelle samfundsdebat.

Et aktivt studiemiljø

Som studerende på Religionsstudier på SDU bliver du undervist af religionsforskere, der alle er internationalt førende inden for deres felt. Både forskere og studerende indgår i et aktivt studiemiljø med foredragsforening og gæsteforelæsninger bl.a. med internationale religionsforskere, ligesom der arrangeres studieture.

En bacheloruddannelse i Religionsstudier giver adgang til en række forskellige kandidatuddannelser, som kan føre til forskellige karriereveje. Vil du undervise i gymnasiet, skal du udover Religionsstudier vælge et sidefag i et andet gymnasierettet fag.

3 gode grunde...

  • Uddannelsen er knyttet til et aktivt studie- og forskningsmiljø, og du har mulighed for at deltage i det faglige miljø bl.a. gennem foredragsforening, gæsteforelæsninger og studieture.
  • Du får mulighed for at arbejde både teoretisk og praktisk med religion og får bl.a. erfaring med feltarbejde enten herhjemme eller internationalt.
  • Du får varierede jobmuligheder i både uddannelsessektoren og private og offentlige virksomheder.