Skip to main content
Ny institutleder

Ny institutleder på stort erhvervsøkonomisk Institut

SDU etablerer et nyt institut, som professor Dannie Kjeldgaard skal stå i spidsen for. Navnet på instituttet bliver Department of Business & Management/Institut for Virksomhedsledelse.

Af Marlene Jørgensen, , 28-06-2021

Det bliver professor Dannie Kjeldgaard, der skal lede og opbygge et nyt, stort erhvervsøkonomisk institut på SDU, når han tiltræder som institutleder den 1. august 2021.

Dannie Kjeldgaard er allerede et kendt ansigt på universitetet, hvor han har været ansat siden 1998. Han er p.t. professor i forbrug og marketing, og gennem årene har globalisering været et gennemgående tema i hans forskning, når han har studeret alt fra ungdomskultur til nordisk markedskultur og forbrugerkultur og klimaforandringer.

Dannie Kjeldgaard

Med sig bringer Dannie Kjeldgaard også en betydelig ledelseserfaring fra forskellige hverv. Han har blandt andet været ansvarlig for flere uddannelser, været formand for internationalt udvalg og i ni år været leder af forskningsgruppen Culture, Consumption and Commerce, der er blandt verdens førende forskningsmiljøer inden for forbrugerkultur.

I sin nye stilling kommer Dannie Kjeldgaard til at stå i spidsen for et institut med ca. 120 medarbejdere og forsknings- og undervisningsaktiviteter i Odense, Kolding, Slagelse og Sønderborg.

Et stærkt institut

En af hans store opgaver bliver at opbygge det nye institut, der er en sammenlægning af det nuværende Institut for Marketing & Management samt dele af Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi på SDU.

- Jeg ser frem til, at vi får skabt et nyt institut og en fælles identitet, hvor medarbejderne kan udfolde deres faglige ambitioner, og hvor de gode elementer og den kultur, som jeg selv er rundet af, bliver videreført og styrket med nye perspektiver, siger Dannie Kjeldgaard og tilføjer:

- Det er og bliver et stærkt institut, hvor fagligheden er høj, og hvor der også er tradition for at levere innovative uddannelsesprogrammer og udvikle internationalt anerkendte forskningsspydspidser. Det er derfor et privilegie at skulle være institutleder for netop det institut.

En anden vigtig opgave, som Dannie Kjeldgaard glæder sig til at tage fat på, er samarbejdet i regi af universitetets nye Business School, der fra september bliver samlingspunkt for alle SDU’s erhvervsøkonomiske uddannelser.

- Det bliver rigtig spændende at være med til at udvikle den nyetablerede SDU Business School og uddannelserne, som vores institut er en væsentlig bidragyder til. Derfor skal vi også spille aktivt med i det arbejde, siger Dannie Kjeldgaard.

Visionær og initiativrig leder

Det nye institut får til huse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor dekan Jens Ringsmose glæder sig til samarbejdet med den nye institutleder:

- Dannie Kjeldgaard har de kompetencer og karaktertræk, der gør en god institutleder. Han er visionær, fagligt stærk, initiativrig, synlig og så kan han skabe følgeskab. Med Dannie ved roret kommer det nye store erhvervsøkonomiske institut til at få en flyvende start. Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at rekruttere Dannie Kjeldgaard som ny institutleder for Institut for Virksomhedsledelse.

Dannie Kjeldgaard træder ind i jobbet som institutleder den 1. august, og det nye institut ser dagens lys måneden efter.

På privatfronten bor Dannie Kjeldgaard i Odense sammen med sin familie. Han nyder ofte fritiden i familiens sommerhus, med madlavning, tennis, svømning og en god bog.

Mød institutlederen

Dannie Kjeldgaard er professor på Institut for Marketing & Management og har haft sin gang på SDU siden 1998. Han har været tilknyttet som gæsteprofessor ved Lunds Universitet, Göteborgs Universitet samt Université de Lille. Han har været redaktør af det internationale tidsskrift Consumption, Culture & Commerce siden 2016 og er medlem af Vetenskapsrådet, Sverige. I sin forskning beskæftiger han sig med forbrugerkultur og markeder og har i de senere år især interesseret sig for forbrug og klimakrise.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 28.06.2021