Skip to main content
coronavirus

”Jeg føler mig godt rustet til disse corona-tider”

Martin Bavngaard læser på Medievidenskab og fortæller her, hvordan hans første uge med fjernundervisning er forløbet.

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 20-03-2020

Hvem? 

Jeg hedder Martin Bavngaard, og studerer en kandidatgrad i Medievidenskab på 2. semester.
Normalt ligger antallet af fysiske konfrontationstimer på Medievidenskab på omkring 12 ugentlige timer, så man har igennem uddannelsen lært at tilvænne sig, at der skal gøres en indsats udenfor undervisningslokalet. Derfor føler jeg mig også relativt godt rustet til disse Corona-tider. 

Hvor studerer du fra og hvordan? 

Min studiemæssige indsats foregår i høj grad fra mit spisebord i min lejlighed, hvor jeg bruger en del timer på at læse op på pensum forud for undervisningen. Jeg plejer at supplere læsningen med omfattende noteskrivning, men idét læsning i hjemmet godt kan blive meget monotont, er jeg begyndt at finde bestemte vinkler på dét materiale, jeg læser. På den måde prøver jeg at gøre læsebyrden mere appetitlig.

Den tvivl og de overvejelser, jeg normalt mødes med mine studiekammerater for at drøfte, tages over mobilen eller på et fælles Google Docs-dokument. Jeg føler dog, at det virkelig er ærgerligt ikke at kunne mødes med mine studiekammerater, da læringsdynamikken helt sikkert flyder bedre, når man sidder ansigt til ansigt. 

Hvad er dit bedste råd til andre, som studerer hjemmefra?

Sæt mål, og husk at adskille studie og fritid! Helt lavpraktisk er du taget ud af mange af de kontekster, som driver dit universitetsstudium, når du sidder hjemme på sofaen. Din fritid og din studietid er på mange måder smeltet sammen indenfor dine hjemlige rammer. Derfor er det nødvendigt at være lidt striksere ved sig selv, end du måske normalt ville være. 

Mit råd: hver aften, før du går i seng, bør du have nedskrevet et overkommeligt studiemæssigt mål for næste dag – gerne på et stykke papir. Dette giver dig et klart pejlemærke fra dét sekund, du vælter ud af sengen næste dag. Desuden giver det dig også lov til at holde rigtigt fri, når du har opnået din målsætning. På den måde kan du nemmere holde fritid og studie adskilt! 

Er noget gået bedre end forventet?

Jeg har fundet ud af, at fjernundervisningen medbragte nogle andre fordele i kraft af ikke at være fysisk til stede. Ikke at stå ansigt til ansigt overfor underviseren gjorde det f.eks. lettere for mig at tænke kritisk overfor det formidlede stof.

Redaktionen afsluttet: 19.03.2020