Skip to main content
DA / EN

Succesfuldt dansk besøg i Sydtyskland med fokus på Smart Grid

Den 27. oktober 2013 tog en delegation bestående af 16 danske virksomheder og institutioner af sted mod München i Tyskland på et to-dags besøg med fokus på Smart Grid og VE.
I München mødtes delegationen med 21 tyske deltagere, som ligeledes repræsenterede virksomheder og institutioner

Førstedagen af turen startede ud med præsentationer af nogle af planlæggerene af turen; Center for Smarte energiløsninger, Teknologisk Institut og VE-Net.
Herefter gik man over til en oversigt over Smart Grid området i henholdsvis Danmark og Tyskland præsenteret af det tyske energiselskab Lechwerke Verteilnetz GmbH, BAUM Consult og Dansk Industri – ITEK. 

Den første dag bød ligeledes på et besøg hos Siemens i deres nuværende hovedkvarter, hvor der var en præsentation af deres kommende hovedkvarter tegnet af Henning Larsen Arkitekterne. Delegationer fik desuden en præsentation af Siemens aktiviteter inden for Smart Grid området.

På førstedagen var der også god mulighed for networking mellem de tyske og danske deltagere idet der var indlagt en række pitching sessions med efterfølgende en-til-en møder.

På dag to tog de danske og tyske virksomheder sammen til Lechwerke AG i Augsburg, hvor der var en præsentation af deres Smart Grid projekt. Efterfølgende kørte deltagerne til projektområdet, hvor det var muligt at se nærmere på nogle af de ting, der var blevet præsenteret.

Det var to tæt pakkede og produktive dage, hvor danskere og tyskere fik et billede af, hvad der rør sig i de to lande, når det kommer til Smart Grid, og der blev flittigt netværket. Turen var en succes, og der er allerede tale om et genbesøg i Danmark til foråret.

 

 

Leckwerke Smart Grid projekt

Besøg på Lechwerke                                     

Redaktionen afsluttet: 30.10.2013