Skip to main content
DA / EN

Studerende laver målinger hos Biomar A/S i Brande

I forbindelse med et kursus på 8. semester om Regulering og modellering af processers og systemers dynamik besøgte en gruppe studerende sammen med Anders Fjeldbo Haubjerg fra Center for Energy Informatics Biomar A/S i Brande. Her foretog de studerende en række målinger omkring en fiskefoderkøler, som skulle bruges til at kalibrere og validere deres matematiske modeller efter.

          

Sådanne samarbejder mellem virksomheder, studerende og universitetet er til stor gavn for alle tre parter. De studerende får muligheden for at prøve nogle af deres færdigheder af i praksis samt få gode kontakter til erhvervslivet. Virksomhederne derimod kan følge med i, hvad der sker inden for uddannelse og forskning, samt få kontakt til måske fremtidige medarbejdere.

Projekter som disse giver desuden anledning til at identificere en lang række lignende projekter til fremtidig brug – såvel i undervisnings- som i forskningsregi, siger erhvervsadjunkt Anders Fjeldbo Haubjerg. Som erhvervsadjunkt er en af Anders primære opgaver netop at øge samspil og dynamik mellem universitet og erhvervsliv og hans arbejdstid- og plads er delt mellem både universitet og erhvervsliv. I sidstnævnte kategori som procesingeniør hos virksomheden Graintec A/S i Vejle.

Anders vil helt sikkert tage sine studerende med på lignende besøg i fremtiden. Det er min klare overbevisning at de studerende har haft en god oplevelse her, og jeg ved Biomar, ligesom jeg, er spændt på at se de modeller, som de studerende nu skal udvikle, siger Anders.

Biomar A/S er en internationalt anerkendt dansk virksomhed, som producerer foder til mere end 45 forskellige arter af fisk og rejer. Målet er at skabe sunde og velsmagende fisk og skaldyr på en ansvarlig og bæredygtig måde.

Redaktionen afsluttet: 01.06.2017