Skip to main content
DA / EN

OU44 – Et energieffektivt byggeri i verdensklasse!!

D. 24. februar 2016 afholdt Bygningsstyrelsen og Center for Energy Informatics i samarbejde et arrangement i bygning OU44, hvor Direktør for Bygningsstyrelsen Gyrithe Saltorp overrakte energiperforance testprotokollen for OU44 til Rektor Henrik Dam.

Henrik Dam bød velkommen til de fremmødte med en præsentation af bygningen og dens kunnen. Henrik Dam sammenlignede bygningen med et Kinderæg, hvor man får hele tre ting på en gang. En bygning der energimæssigt ligger i verdenstoppen, en bygning der har virket fra starten og kun har fået minimalt af klager fra brugerne og ikke mindst en bygning, som er et Living Lab, hvor en lang række data er tilgængelig for forskningen.

Gyrithe Saltorp fra Bygningsstyrelsen fortsatte med at rose bygningen og fremhævede bygningen som et eksempel til efterfølgelse, som fremover vil sætte standarten for Bygningsstyrelsens byggerier. En af hemmelighederne bag bygningens store succes er ifølge Gyrithe Saltorp det gode samarbejde, der har været igennem hele processen. Allerede tidligt har både styrelsen, entreprenører, teknisk service på SDU samt forskere fra Center for Energy Informatics sat sig sammen og defineret, hvordan bygningen skulle konstrueres. Desuden er planerne løbende justeret og tilrettet, så der ikke opstod overraskelser under vejs.

Dette betyder, at vi nu står med en bygning, som lever op til energiklasse 2020. En bygningen som ikke bare brugerne har glæde af men også en bygning, som Center for Energy Informatics kan drage stor nytte af i forbindelse med forskning inden for energioptimering i både nybyggeri og i eksisterende bygninger. Således er bygningen allerede en del af forskningsprojekterne COORDICY: IKT-drevet koordinering til opnåelse af Energieffektiviseringsmålene for 2020 i offentlige og private bygninger samt DRComCap: Håndtering af demand-response kapaciteten fra erhvervsbygninger. På nuværende tidspunkt er der desuden fire studenterprojekter i gang på henholdsvis Software Engineering og Energy Technology, som benytter sig af bygningens unikke muligheder. Og det forventes at bygningen også vil indtage en central rolle i centrets fremtidige forskningsprojekter.

Redaktionen afsluttet: 26.02.2016