Skip to main content
DA / EN

Fleksibelt EL-forbrug

Fleksibelt EL-forbrug kan afhjælpe fremtidige udfordringer i EL-nettet

EUDP projektet 'Håndtering af Demand-Response kapaciteten fra erhvervsbygninger'
I det EUDP-finansierede projekt 'Håndtering af Demand-Response kapaciteten fra erhvervsbygninger' undersøger man, hvorledes fleksibelt elforbrug kan være med til afhjælpe belastningen i elnettet i en fremtid, der i høj grad er præget af fluktuerende energikilder.

Anvendelse af Smart Grid Teknologi
Udbredt anvendelse af Smart Grid teknologi forventes at give de organisationer, der skal distribuere el (DSOerne), mulighed for automatisk at justere elforbruget hos deres slutkunder i forhold til belastningssituationen i nettet - f.eks. ved at sænke temperatur-, lys- eller ventilationsniveauet i bygningerne. Nye aktører skal dog bringes i spil for at sikre leverancen af de ydelser, der skal afhjælpe den stigende belastning på det danske elnet. Disse nye aktører kunne for eksempel være ejerne af erhvervs- og kontorbygninger.

Demonstration af, hvordan automatisk håndtering af bygningers energiforbrug er mulig 
Projektet, der har Insero, Green Tech Center, TREFOR El-net og Syddansk Universitet som partnere, demonstrerer, hvordan installationen af et IT-system i to eksisterende kontorbygninger gør det muligt automatisk at håndtere bygningernes energiforbrug inden for definerede komfortværdier - samtidig med, at det giver bygningerne mulighed for at levere de oven for nævnte fleksibilitetsydelser. På den måde bidrager bygningerne til stabiliseringen af elnettet i de perioder, hvor dette er belastet. På baggrund af projektets resultater skal projektpartneren TREFOR El-net blive i stand til at vurdere værdien af demonstrerede tjenesteydelser.

Video fra TREFOR El-net
I videoen herunder fortæller TREFOR El-net, hvordan de netop ser det fleksible elforbrug som en del af løsningen på fremtiden udfordringer.

Link til TREFOR El-nets video om fleksibelt el-forbrug.

 

Redaktionen afsluttet: 13.11.2015