Skip to main content

Studieliv

Når du læser en naturvidenskabelig kandidatuddannelse på SDU, er undervisningen i de enkelte kurser bygget op omkring den såkaldte tre-fase-model, der består af en introduktionsfase, en træningsfase og en studiefase. Det betyder i praksis, at undervisningen veksler mellem forelæsninger, holdundervisning, gruppearbejde og projektarbejde.

Naturvidenskabelig forskning er i høj grad internationalt orienteret.  Derfor vil du opleve, at en stor del af undervisningsmaterialet er på engelsk, ligesom dele af undervisningen foregår på engelsk.

Ud over den skemalagte undervisning vil der være forberedelse og obligatoriske opgaver, som du har mulighed for at lave en del af sammen med din studiegruppe. Der er plads til individuelle studiemetoder på uddannelsen; nogle løser opgaverne bedst i et livligt kollegiekøkken, mens andre benytter roen på universitetets studiepladser, hvor der også er plads til større grupper.

Du kan forvente at have ca. 10 timers skemalagt undervisning om ugen. Derudover skal du regne med at bruge ca. 30 timer om ugen på forberedelse og opgaveløsning.